EUROPA, PE GUSTUL MEU LUMEA, PE GUSTUL MEU Promovate Recomandări Sfaturi de vacanţă

Turism de aventură: România pe locul 4 în topul The Guardian

Turism de aventura - ciclism in TRansilvania

Turism de aventura. Ori: turism și aventură. Oricum ai zice, n-ai să greșești. Singura ta grijă ar trebui să fie doar găsirea destinației (și a ocupației) perfecte pentru vacanța la care tânjești de un an de zile.

Apropierea vertiginoasă a sezonului estival mi-a readus în minte faptul că, vara trecută, The Guardian plasase România pe locul 4 într-un Top 10 al celor mai bune destinații de gen din Europa. Cu ce i-am încântat pe jurnaliștii de travel englezi (și pe cititorii lor, care ne-au propus pentru acest top și ne-au votat ca să ne regăsim, în cele din urmă, între cele 10 trasee câștigătoare? Cu traseul de vacanță pe două roți, în Transilvania. Dar nu, nu avem noi nicio „vină” în asta! N-am amenajat cine știe ce drumuri, n-am făcut oferte de nerefuzat, nici măcar nu ne-am făcut reclamă în sensul acesta. Totul se datorează inițiativei unei firme britanice de travel, care a vrut să-și surprindă clienții cu ceva… sălbatic. (Iar la „sălbăticie” stăm bine – și nu mă refer neapărat la infrastructura precară, cât la natura încă lăsată în voia ei, la munții încă – încă! – împăduriți și la satele rămase în Evul de Mijloc al Europei – dar partea asta parcă nu-i întru totul de bine, nu?) Dar voi ajunge și la poziția noastră din top.

Deocamdată să le luăm pe rând – cu rugămintea să-mi permiteți să adaug review-ului din ziarul britanic o destinație similară 100% românească (de-o fi s-o găsesc!).

Turism de aventura – Topul The Guardian

(1) Călărie în Cappadocia

(2) Călătorii pe distanțe lungi în Balcani

(3) Viața sălbatică, în Spania

(4) România, agale, pe bicicletă

(5) Cu caiacul, pe Marea Baltică, în Estonia

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *