EUROPA, PE GUSTUL MEU LUMEA, PE GUSTUL MEU Promovate Sfaturi de vacanţă

Turism de aventură: Top 10 cele mai bune destinații europene (4) România, agale, pe bicicletă

Aventura nu are nevoie de un ritm rapid. Asta știu cel mai bine temerarii adepți a formulei „slow cyclism” (noi, gurmanzii, preferăm… slow food).
The Guardian și cititorii lui au ales România ca a 4-a destinație a turismului de aventură european în primul rând pentru acest tip de vacanță, în care poți călători în ritmul tău, poți gusta viața rurală a unei Europe de demult (aci ne prinde bine „înapoierea” satelor noastre) și îți poți redescoperi rădăcinile.
Cu păduri vechi, munți înalți și sate protejate în Unesco, unde viața nu sa schimbat de-a lungul secolelor, Transilvania oferă una dintre cele mai mari arii sălbatice ale Europei, dar și o multitudine de istorii și culturi fascinante.
Aventura nu are nevoie de un ritm rapid. Compania britanică The Slow Cyclist are noi grupuri și călătorii independente, care durează de la trei zile la trei săptămâni. Călătoria sa de patru zile „Enchanted Saxon Transylvania” se întinde pe o distanță de 110 km, de la satul Cass, sud-est, până la Viscri, într-un ritm care le permite celor din grup să se oprească la casele tradiționale din satele pitorești, să viziteze stânile de pe dealuri și să descopere situri istorice puțin vizitate.

Vezi restul locațiilor din TOP 10 CELE MAI BUNE DESTINAȚII DE TURISM DE AVENTURĂ DIN EUROPA

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *