Promovate Turismul de altădată

Anul 1912: Proiect de infrumusetare a Predealului

La 22 iulie a.c. s-a tinut in comuna Predeal adunarea societatii cooperative “Predealul”, pentru infrumusetarea Predealului. Aceasta societate, infiintata in toamna trecuta, are pana azi 116 membri, intre care si M.S. Regele. S-au subscris pana azi 86.000 lei, din care s-au varsat peste 50.000 lei. Capitalul social este de 200.000 lei cu facultate de sporire, treptat cu nevoile societatii.
Casa M.S. Regelui a pus la dispozitia societatii cel mi frumos teren din Predeal, in suprafata de 12.000 mp, situat in centrul comunei, vis-a-vis de gara, pe care azi se afla asa-zisul hotel Joita.
Pe acest teren, societatea va construi un mare stabiliment, in care se va gasi un restaurant de prim ordin, o berarie, o cofetarie, o cafenea, o sala de spectacole, Sali de lectura, popice etc.
Adunarea generala a dat consiliului de administratie descarcarea de scurta dar rodnica sa gestiune, si a votat bugetul pe anul viitor, in care s-a prevazut suma de 100.000 lei pentru inceperea constructiunilor, care vor trebui sa fie gata pana la 1 iulie 1913.
Licitatia pentru darea in intreprindere a constructiilor este fixata pentru duminica, 29 iulie, in comuna Predeal.
Sunt de acum amatori cu preturi foarte insemnate, pentru inchirierea unor construc]ii, astfel ca se prevede de pe acum actionarilor un foarte frumos dividend la capitalul subscris.
Subscrierile continua si se fac la Predeal, la d. avocat Stelian Popescu, iar varsamintele la Banca de Scont din Bucuresti.

Din „Universul”, 27 iulie 1912, p. 3

Similar Posts

One thought on “Anul 1912: Proiect de infrumusetare a Predealului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *