EUROPA, PE GUSTUL MEU LUMEA, PE GUSTUL MEU Promovate Recomandări Sfaturi de vacanţă

Turism de aventură: Top 10 cele mai bune destinații europene (3) Viață sălbatică, în Spania

Top 10 turism de aventura Spania

Spania! Cu „viața sălbatică, în Spania”. De fapt, să nu vă închipuiți că veți duce o existență de Tarzan iberic, deși metropolele Spaniei au și ele din plin din caracteristica junglei urbane. Sălbatică e viața celor din… sălbăticie.
Vorbim aici de posibilitatea de a ajunge în arealul (bine delimitat, conservat și protejat prin legi și norme) al animalelor care-și duc traiul în sălbăticie. E, dacă vreți, un fel de safari extrem-vest-european. Și-n loc de lei, tigri și pantere, vedeta e o altă… pisică sălbatică.
Linxul (sau râsul) iberic își avea cândva habitatul pe jumătate din Peninsula Iberică. Acum se consideră a fi cea mai rară pisică sălbatică din lume (mai rară chiar decât râsul nostru) și poate fi întâlnit doar în două locuri: Parcul Național de pe coasta Doñana, la sud de Sevilla, și Parcul Natural Andújar, în nordul Andaluziei.
Evident, fiind vorba despre o arie protejată și o lume sălbatică, cu multe pericole, sunt de prefrat excursiile de tip safari organizate de profesioniști, de 1, 3 și chiar 7 zile.
E bine să știi că aceasta nu este singura sălbăticiune hispanică aflată pe tabelul „obiectivelor turistice”. Muflonul (o specie de ovine sălbatice) și vulturul imperial spaniol merită de asemenea atenția vacanțierului aventurie.

Spania, locul 3. Ce oferă România la schimb?

Ei bine, aici stăm… bine. Adică vreau să spun că avem ce să oferim amatorilor de senzații tari (și nu doar vânătorilor de urși – acesta fiind un cu totul alt tip de turism, la care nu ne vom opri). Dar rezervații natural, în care trăiesc specii protejate de lege, avem vreo câteva. Ursul carpatin, zimbrul și lynxul se numără printre ofertele noastre de top. Și nici cu lupii noștri nu ne e rușine… Cu râsul, suntem chiar și mai aproape de frații noștri latini, spaniolii. Doar că nu valorificăm așa cum se cuvine ceea ce avem.
Niște lecții de managementul corect și eficient al vieții sălbatice din România ne-ar prinde bine, că altminteri, reclamă avem cât lumea (civilizată, de data asta). Documentarul de pe Travel Chanel „Wild Carpathia” a ajuns deja la episodul 4, iar Charlie Ottley are un susținător de nădejde pentru demersul său, pe însuși moștenitorul coroanei britanice, Prințul Charles. De, ca unul care se trage direct din Vlad Țepeș, prințul se simte atras de pădurile din care înaintașul său tăia lemnul pentru legendarele-i țepe.

Vezi restul locațiilor din TOP 10 CELE MAI BUNE DESTINAȚII DE TURISM DE AVENTURĂ DIN EUROPA

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *