Avizierul de vacanţe

5 sfaturi pentru drumeții în pandemie

O călătorie cu mașina te poate învăța ceva important, și anume, că lumea este imensă. Uneori, dincolo de circumstanțe, avem nevoie să ieșim din casă pentru a ne asigura de acest lucru. De departe, prognozele par favorabile: odată cu mărirea numărului de oameni vaccinați și scăderea cazurilor de COVID 19, oamenii vor ieși din case și se vor urca în mașini. Astfel, numărul de călători cu automobilul va crește.

Marile companii de închirieri auto au oferte tot mai bune. Dar poți să te urci la volan? Sunt deplasările de acest fel sigure? Da – atâta timp cât luați măsuri pentru a vă proteja atât pe voi, cât și pe ceilalți.

Deocamdată, desigur, se recomandă să stăm în limita propriilor frontiere, astfel, dacă vrei să vizitezi Portugalia, mai bine ar fi să amâni; iar dacă ai a trimite un colet în Anglia, mai bine apelează la o firmă de curierat internațional, cum ar fi CrespoCom.

Anul acesta drumețiile necesită mai multă planificare și răbdare, nu doar pentru propria sănătate, ci și pentru a proteja și alte persoane. Dacă planifici o drumeție în aceste zile – chiar și una care durează doar câteva ore – va trebui să respecți câteva reguli simple.

1. Adu dezinfectant pentru mâini.

E imposibil să faci o călătorie pe parcursul căreia să nu atingi nimic. Vei atinge pompe de benzină, bani de drum, clanțe de uși din toaletele benzinăriilor și multe alte lucruri.

Poartă o sticlă mare de dezinfectant în automobil și păstrează-l departe de vedere, pentru că în mod uimitor, au existat cazuri de spargeri în care dezinfectantul pentru mâini a fost ținta.

2. Condu cu atenție.

Sună ca un sfat standard, dar nu sunt vremuri standard. Oamenii nu conduc în mod obișnuit acum. Fiindcă traficul rutier nu este atât de mare, șoferii devin mai puțin vigilenți, ceea ce înseamnă că aceștia pot face greșeli sau pot să nu mai respecte anumite reguli.

Alți șoferi merg încet sau mai neregulat, deoarece sunt stresați sau nu au stat la volan de ceva vreme. Chiar și șoferii cu experiență se simt încordați, deoarece le este teamă să nu se întâmple să nimerească într-un accident care să-i trimită la spital, unde pot fi expuși la virus.

Pentru a-ți menține sănătatea, conduce limita de viteză și puneți multă distanță între dvs. și celelalte mașini de pe drum. De asemenea, să iei cu tine asigurarea de sănătate, astfel încât, dacă intri într-un accident, lucrătorii medicali de urgență să o poată găsi.

3. Planifică din timp cazarea.

Nu presupune că vei putea găsi hoteluri în ultimul moment în timp ce mergeți. Este fezabil, dar nu la fel de ușor ca pe vremuri. Hotelurile funcționează într-un mod diferit în aceste zile.

Asta înseamnă că, chiar dacă găsești un loc de cazare, este posibil ca acestea să nu primească oaspeți care nu sunt lucrători esențiali. Așadar, planificați-vă ruta și cazarea din timp.

5. Adu un cort.

Dacă rezervi cazarea din timp, acest lucru nu va fi necesar. Dar, ca adăpost de urgență, în cazul în care hotelurile se închid în mod neașteptat sau rămâi fără benzină și ajungi mai departe de civilizație decât planificai, un cort este varianta optimă.

Este posibil să nu avem încă un remediu pentru ceea ce ne tulbură sănătatea fizică, dar ieșirea din casă și călătoria au fost întotdeauna un panaceu pentru mințile neliniștite. Drum bun!

Similar Posts

One thought on “5 sfaturi pentru drumeții în pandemie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *