Destinaţii de legendă Vacanţă în România ta

Zimbrăria Neagra – rezervația de zimbri de la Bucșani

Atracție inedită lângă Târgoviște. Cea mai mare rezervație de zimbri de la noi poate fi vizitată gratuit în orice anotimp.
La Bucșani, trăiesc 43 de exemplare superbe de zimbri, iar dacă vreți să poposiți în zonă, vă așteaptă o cabană de vânătoare.
Puțini dintre noi știu de Zimbrăria Neagra, deși există de aproape 3 decenii. E un parc natural pentru care unii ar străbate pământul în lung și-n lat numai să aibă șansa să-l vadă. Marian Amuza, șef Ocolul Silvic Bucșani, declara pentru Newsin: „Zimbrăria Neagra funcționează ca un țarc pentru creșterea zimbrilor într-o suprafață de 162, 7 hectare înființată în anul 1983. În momentul de față există un proiect de includere a zimbrăriei într-un traseu turistic la nivelul județului Dâmbovița.”
Zimbrii sunt îngrijiți cu mare atenție iarna. În meniul pe care îl primesc intră fân, porumb, orz și ovăz. Amestecul este completat cu morcovi.
Cabana de vânătoare de lângă zimbrărie așteaptă și anul acesta turiști. Are cinci camere cu paturi duble, o sală de mese și o bucătărie unde cei care vin își pot prepara bucatele. Toată clădirea poate fi închiriată cu 500 de lei pe zi. (NEWSIN)

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *