Dacă ești în căutare de superlative geografice sau de experiențe de vacanță temerare, atunci merită să faci un drum până în punctul pe care ți-l fixăm noi pe hartă.

Peştera Vrtoglavica (sau Vrtiglavica, care în limba slovenă înseamnă „vertij”) este localizată în Muntele Kanin (2.587 de metri) din regiunea slovenă a Alpilor Iulieni, consideraţi a reprezenta anticamera Alpilor, în apropierea graniței cu Italia.

Pestera Vrtoglavica 2Alpii se întind pe o distanță de 1.100 km de-a lungul Europei, din Slovenia până în Franța. Printre cele mai faimoase vârfuri ale Alpilor se află: Mont Blanc (4.808 m) aflat în Franţa, Materhorn (4.478 m), Eiger (3.970 m), Monte Rosa cu vârful Dufourspitze (4. 634 m), a doua înălțime a Alpilor.

Constituită dintr-un singur puț vertical extrem de adânc (aven), cu o lungime de 603 metri, peştera are dimensiuni demne de Cartea Recordurilor.

Lungimea totală a peşterii este de 643 de metri. Aceasta conține una dintre cele mai înalte cascade din lume, a cărei lungime este estimată între 400 și 440 de metri.

Cavitatea naturală a fost descoperită în vara lui 1996, de către o echipă de speologi italieni…………….

Citește mai departe ca să afli povestea fascinantă a acestui fenomen geologic demn de Cartea Recondurilor și urmărește VIDEO

Te-ar mai putea interesa si:

Cine emite paşaportul pe care numai trei oameni din lume îl pot avea concomitent
Cele mai frumoase opt orașe care au început treptat să renunțe la autoturisme

,