Promovate Ştiri de turism la zi

Centrele spa din Maldive au fost închise prin ordin guvernamental

Asociaţia pentru Turism a Maldivelor a declarat că este îngrijorată din cauza unui ordin guvernamental de a închide toate centrele spa din staţiunile din ţară.

Interdicţia a survenit în urma acuzaţiilor făcute de un partid islamist de opoziţie, conform cărora centrele spa ar fi implicate în prostituţie.

Turismul este o sursă importantă de venit pentru Maldive. Mai mult, Maldive este una dintre destinaţiile preferate ale celor atraşi de vacaţe în locuri exotice. Maldive, “Perla Oceanului Indian”, este un arhipelag format din 1.190 de insule. Temperatura este plăcută, ridicându-se la 30° Celsius pe durata întregului an, ceea ce atrage anual un număr de aproximativ 680.000 de turişti. Claritatea apei este excepţională, scuba diving-ul fiind unul dintre obiectivele de atins în vacanţă. Peşti, rechini, corali, perle şi chiar câteva epave, întregesc tabloul subacvatic. Preţul închirierii unei bărci variază între 50 şi 70 de dolari, ceea ce nu este foarte mult, ţinând cont de faptul că preţul mâncării, băuturii şi al excursiilor pe durata unei săptămâni poate ajunge la 1.000 de dolari, exceptând transportul şi cazarea. Mâncarea tradiţională constă în orez, supă clară de peşte (garudhiya) servite alături de chili, ceapă şi felii de limete.
În Maldive, turiştii au de ales între trei tipuri de locaţii: staţiuni pentru scufundări (oferă facilităţi pentru scuba diving, snorkeling, aqua safari), staţiuni de vacanţă (gândite pentru a satisface toate dorinţele unei familii) şi staţiuni de lux (pentru cuplurile aflate în luna de miere existând bungalow-uri pe apă, preparate culinare desăvârşite, plus ultimele cuceriri ale tehnicii). Preţurile sunt însă pe măsură. Şapte nopţi de cazare la un hotel de patru stele, transport cu avionul (din Frankfurt), demipensiune şi transfer poate ajunge la 2.000 de euro de persoană.

Asociaţia de Turism din Maldive a declarat că interdicţia de închidere a centrelor de spa va afecta economia şi a făcut apel pentru o rezoluţie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *