EUROPA, PE GUSTUL MEU Promovate

„Poarta Infernului” de la Batagaika sau „ce-și face omul cu mâna lui”. Dezastrul natural din Siberia (VIDEO)

Adeseori, omul s-a dovedit a fi vinovat de dezechilibrele create în natură și de o serie de fenomene îngrijorătoare care se petrec la nivel planetar. Numai în Siberia, în ultimele decenii peste 20 de astfel de dezastre naturale s-au petrecut în urma intervenției nefericite a omului aflat în căutare de noi resurse naturale.

Mai interesant este că astfel de dezastre naturale devin, în timp, obiective turistice, pentru amatorii de vacanțe extreme – cum este cazul „Porții Infernului” de la Dervaze, din Turkmenistan.

Un fenomen apărut în inima pădurilor siberiene și pe care localnicii l-au botezat „poarta spre Infern”.

De cateva decenii, nu departe de orasul Batagaika, din republica rusa Saha, exista un crater, aparut parca din senin si care, in timp, a crescut cam cu 18 metri pe ani.

Acum, acest hau a atins o adancime de aproape 122 de metri.

„Prin anii 1990, o intreprindere industriala a defrisat o portiune de padure, fara a realiza ca, smulgand arborii din pamant, se va declansa, de fapt, o adevarata catastrofa ecologica”, scrie site-ul Motherboard.

Cresterea temperaturilor generate de incalzirea globala au agravat procesul astfel declansat in aceasta zona extrem de rece si care a facut ca pamantul sa se prabuseasca, practic.
………….

Află mai mult despre „Poarta infernului” de la Batagaika și urmărește un VIDEO tulburător

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *