„Poarta Infernului” de la Batagaika sau „ce-și face omul cu mâna lui”. Dezastrul natural din Siberia (VIDEO)

Written by

Adeseori, omul s-a dovedit a fi vinovat de dezechilibrele create în natură și de o serie de fenomene îngrijorătoare care se petrec la nivel planetar. Numai în Siberia, în ultimele decenii peste 20 de astfel de dezastre naturale s-au petrecut în urma intervenției nefericite a omului aflat în căutare de noi resurse naturale.

Mai interesant este că astfel de dezastre naturale devin, în timp, obiective turistice, pentru amatorii de vacanțe extreme – cum este cazul „Porții Infernului” de la Dervaze, din Turkmenistan.

Un fenomen apărut în inima pădurilor siberiene și pe care localnicii l-au botezat „poarta spre Infern”.

De cateva decenii, nu departe de orasul Batagaika, din republica rusa Saha, exista un crater, aparut parca din senin si care, in timp, a crescut cam cu 18 metri pe ani.

Acum, acest hau a atins o adancime de aproape 122 de metri.

„Prin anii 1990, o intreprindere industriala a defrisat o portiune de padure, fara a realiza ca, smulgand arborii din pamant, se va declansa, de fapt, o adevarata catastrofa ecologica”, scrie site-ul Motherboard.

Cresterea temperaturilor generate de incalzirea globala au agravat procesul astfel declansat in aceasta zona extrem de rece si care a facut ca pamantul sa se prabuseasca, practic.
………….

Află mai mult despre „Poarta infernului” de la Batagaika și urmărește un VIDEO tulburător

,