Avizierul de vacanţe EUROPA, PE GUSTUL MEU Promovate

Superlativele mapamondului. Karlovy Vary – lux, boemă și relaxare

Un amestec superb de boemă și lux, de opulență și voluptate, de relaxare și extaz. Așa am putea contura profilul vechiului Karlsbad al regilor și al noului Karlovy Vary. A fost, vreme de secole, cea mai renumită stațiune balneară din mijlocul Europei. Acolo, VIP-urile altor epoci s-au întâlnit în lungi plimbări pe alei, la băi sau la… coadă la apă de izvor… curativ. Citește mai departe povestea fascinantă a unui loc fermecător.

Aflată la poalele munților Metaliferi și la vărsarea râului Teplá în Eger, exclusivista stațiune balneară boemiană este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Cehiei, unde liniștea și bunul gust tronează.

Cunoscută pentru renumele său de secole, stațiunea numită până în anul 1945 Karlsbad (“Băile lui Carol”), s-a bucurat de vizita multor fețe încoronate și artiști din diferite domenii, dacă ținem cont că de-a lungul timpului s-au perindat pe aici nume sonore precum: Regele Greciei Otto I, Prințul Louis Napoleon Bonaparte, Prințul August von Sachsen, Prințul Otto von Bismark, Johannes Brahms, Împăratul Frantz Josef Austriei, Împărăteasa Elisabeta a Austriei, Richard Wagner, Goethe, Paganini, Mozart, Beethoven, dar și alte personalități cu sânge albastru, lorzi, duci, baroni, șahi, maharajahi, ori papi, poeți, compozitori, doctori.

Orașul Colonadelor, așa cum mai este cunoscut Karlovy Vary, datorită celor cinci colonade sub care sunt izvoarele la îndemâna turiștilor, își păstrează neatinsă istoria de secole într-un muzeu care cuprinde o colecție de documente ce atestă istoria orașului și obiecte vechi. Aici poți afla că izvoarele se formează cu ajutorul apei de ploaie ce se adună în pământ și care este încălzită de rocile care dizolvă practic mineralele ce compun apa și o înzestrează cu proprietăți vindecătoare.

Turist de o zi sau venit aici la tratament într-una din bazele termale ale orașului (cea mai veche datând din 1650) …………………

Citește mai mult despre celebra stațiune Karlovy Vary și urmărește un VIDEO impresionant

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *