Muzee, expoziţii, festivaluri Promovate

Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume

Muzeul Luvru a fost vizitat în 2011 de un număr record de 8,8 milioane de turişti – o creştere de 5% faţă de anul precedent.

Luvrul este considerat de peste un deceniu unul dintre cele mai vizitate muzee ale lumii (aşa cum Parisul – care îşi dispută întâietatea cu Londra) este unul dintre cele mai vizitate oraşe ale lumii. În ultimii trei ani, cifrele de frecventare a muzeului Luvru s-au stabilizat în jurul pragului de 8,5 milioane de turişti.

În ciuda crizei economice planetare din 2011, colecţiile expuse la Luvru au atras peste 8,8 milioane de vizitatori, în creştere cu 5% faţă de anul 2010. Această creştere a fost susţinută în principal de vizitatorii străini (care au reprezentat 66% din totalul vizitatorilor), „provenind în special din Statele Unite şi din alte ţări emergente”, au declarat reprezentanţii muzeului parizian pentru AFP. Brazilia a ocupat locul al doilea în topul vizitatorilor străini de la Luvru, după Statele Unite, dar s-a clasat din acest punct de vedere în faţa Italiei, Australiei, Chinei, Spaniei, Germaniei şi Rusiei. Muzeul Luvru a revitalizat şi interesul publicului parizian, iar numărul vizitatorilor din Paris a crescut cu 17% în 2011. Recordul de vizitatori se explică şi prin succesul expoziţiilor-far din 2011, care au atras peste 510.000 de vizitatori (o creştere cu 22% faţă de 2010), precum „Rembrandt et la figure du Christ” (Rembrand şi figura lui Hristos), „Au royaume d’Alexandre le Grand” (În regatul lui Alexandru cel Mare) şi „La Cité interdite au Louvre” (Oraşul interzis la Luvru).

Îmbucurător este şi interesul tinerilor pentru muzeul parizian, statisticile arătând că jumătate dintre vizitatorii săi au fost turişti în vârstă de până în 30 de ani.

În general, anul 2011 a fost unul fast pentru muzeele din Franţa: mai puţin scumpe decât cinematografele şi parcurile tematice, ele au beneficiat de o creştere a numărului de vizitatori de peste 5%, totalizând peste 27 de milioane de vizitatori, afirmă Direcţia generală a patrimoniului. Este, probabil, cel mai bun an pentru muzeele franceze, de la începutul acestui mileniu.  Palatul Versailles (peste 6 milioane de vizitatori în 2011), Centrul Pompidou (3,6 milioane de vizitatori), Muzeul Orsay (2,9 milioane de vizitatori) şi Muzeul Quai Branly (1,3 milioane de vizitatori) se află de asemenea în top.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *