A.N.A.T.

În 2011, preferința românilor s-a îndreptat spre destinații externe tradiționale, dar și spre turism exotic

Primim de la Asociația Națională a Agențiilor de Turism:

Anul 2011 a avut un trend ascendent pentru sejururile externe, pentru care pana la acest moment putem sa estimam cresteri de 25 – 30% fata de 2010. Pe primele locuri ca si in anii precedenti au ramas Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania.

In contextul evenimentelor politice si sociale declasante in nordul Africii si partial in Orientul Mijlociu, destinatii precum Tunisia, Egipt, Siria au pierdut interesul clientilor nostri, traficul diminuandu-se foarte mult. A avut de castigat Dubaiul, ca destinatie calda, cosmopolita si relativ aproape fata de Romania. In acelasi timp pe fondul general al crizei mondiale, tarifele au devenit mult mai accesibile si tendinta a fost de transformare in turism de masa, cu suport de zboruri charter pe langa toate variantele de zboruri regulate.

Numarul de turisti care au plecat in Antalya s-a mentinut la nivelul anului trec, chiar daca tarifele pentru destinatia Turcia au inregistrat cresteri de aproximativ 10%, lucru care se poate afirma si despre litoralul bulgaresc si regiunea Halkidiki (Grecia). Aceste destinatii au inregistrat un numar de turisti similar anului precedent.

Ca element de noutate, turistii au fost interesati de destinatii exotice precum Republica Dominicana, Maldive, Jamaica sau Dubai, obtinute la jumatate de pret, sub conditia sa fie achizitionate cu mult timp inainte.

De un interes constant s-au bucurat in anul 2011 si programele tip Senior, in special cele derulate pe Spania, Cipru si Israel . Aceste programe se adreseaza turistilor cu varsta de peste 55 de ani si se deruleaza in perioada de extrasezon, mai precis octombrie – aprilie. Facem mentiunea ca insotitorii seniorilor au beneficiat de acelasi tarif redus.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *