A.N.A.T.

De ce vizitează turiștii străini România?

Primim de la Asociația Națională a Agențiilor de Turism:

Romania a atras in primele noua luni ale anului 2011 cu 12,6% mai multi turisti straini fata de anul trecut, cei mai multi provenind din Germania, Italia si Franta, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. In ciuda acestui lucru, Romania nu a atins gradul de atractivitate scontat pentru turistii straini ; statisticile arata ca ponderea turistilor straini in totalul turistilor care viziteaza Romania este cea mai mica din intreaga comunitate europeana.

Preferintele strainilor care au circulat in Romania prin intermediul agentiilor de turism in anul 2011 s-au indreptat catre:

1.    Circuite culturale: majoritatea turistilor provin din Germania, Austria, Franta, Spania, Marea Britanie, Italia, dar si din pieţele estice: Polonia, Cehia, Republica Moldova, Rusia, Ucraina. Trebuie mentionat ca media de varsta a strainilor care aleg circuitele in Romania este de 55+, iar interesul lor se refera in special la obiectivele aflate in patrimoniul UNESCO;

2.    Turismul balnear : majoritatea turistilor provin din Germania, Franta, Israel si sunt fidelizati de catre statiunile in care primesc tratament balnear. Anul 2011 a inregistrat un plus de 16,5% turisti straini fata de 2010;

3.    Delta Dunarii: anul acesta s-a inregistrat un plus de +45,2% fata de 2010, Dunarea cu luncile sale si Delta, unica in Europa, fiind elemente de mare interes pentru acestia. Germania, Italia, Franta, Ungaria sunt tarile ale caror turisti manifesta cel mai mare interes pentru aceasta destinatie;

4.    Croazierele la Marea Neagra : majoritatea turistilor provin din Germania, Austria si SUA ; 2011 a adus cu 20% mai multi turisti straini fata de 2011.

5.  Turismul tip city break: Bucurestiul este preferat indeosebi de tineri datorita  unor spectacole si evenimente de anvergura organizate in anul 2011. Este un produs mai putin solicitat, din cauza preturilor foarte mari ale pachetelor de city-break-romanesti raportat la cele europene.

6. Litoral: majoritatea turistilor provin din Germania, Franta, Italia, Ucraina, Rusia, Belarus, Republica Moldova, cu mentiunea ca litoralul bulgaresc  constituie pentru straini o alternativa pentru riviera romaneasca.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *