Avizierul de vacanţe Promovate Ştiri de turism la zi

Vrei să pleci în vacanță cu mașina ta, dar nu ai carnet? Din toamnă, condițiile de obținere a permisului se vor înăspri!

Visezi să pleci în vacanță la volanul mașinii tale… dar încă nu ai permis? E bine să știi că din toamnă condițiile de obținere a permisului de conducere s-ar putea înăspri. Așa că… pune-te cu burta pe carte (și pe legislația auto), ca să treci cu brio examenele!

Un nou proiect legislativ, ce vizează obținerea permisului de conducere a fost depus zilele acestea spre dezbatere publică în Camera Deputaților, urmând să fie apoi înaintat la Senat, unde se vor aștepta avizele de la comisiile de specialitate.

După ce vor trece de Parlament, măsurile care presupun înăsprirea condițiilor de obținere a permisului de conducere prin introducerea unor noi probe, vor putea intra în vigoare din 5 Octombrie 2016.

Schimbările impuse de noul proiect legislativ au ca scop reducerea numărului de accidente de circulație: “în ultimii 26 de ani, condiţiile şi modalităţile de instruire şi de examinare a noilor conducători de autovehicule s-au relaxat atât de mult, încât nu m-ar mira ca, din populism, să auzim că s-a renunţat definitiv la examinare, iar permisul se obţine mai uşor decât un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS”, susțin inițiatorii acestui proiect.

Cele două noi probe la care vor fi supuși doritorii de permis auto vor fi legate de verificarea aptitudinilor în poligon și pe timp de noapte, pe drumurile publice.

Legea pentru modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

„Art. 23. Alin. (9) se modifică și va avea următorul cuprins:

……………………..

Citește mai mult despre propunerile legislative privind obținerea permisului de conducere.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *