Promovate TURCIA, pe gustul meu

Superlativele mapamondului. „Buricul pământului” e locuit încă din paleolitic (VIDEO)

Întâmplător – sau nu – locul acesta despre care se va vorbi mai departe se află într-o zonă încărcată de istorie, peste care au trecut (lăsând urme) hitiții – aici s-a și aflat antica Hatussa, capitala imperiului hitit – mezii, perșii, grecii, romanii, bizantinii, selgiucizii, mongolii și toate valurile de nomazi veniți din estul îndepărtat. Dar chiar și așa, tot n-o sa-ți vină să crezi ce urmează…

De câte ori nu te-ai întrebat unde se află… buricul pământului? Sau centrul lumii? Ei bine, se pare că el se găsește într-o parte a lumii devenită celebră pentru… dansul din buric. Poate vi se pare o glumă, însă nu e deloc așa! Adevărul – incontestabil, după cum se va vedea – e că centrul pământului se găsește undeva, în Turcia asiatică, într-o regiune locuită încă din paleolitic.

Serviciul Hărţi Google, aparţinând celui mai utilizat motor de căutare pe internet, a decretat că centrul lumii se află în zona rurală de lângă localitatea turcească Çorum.

Luând ca reper harta plană a Terrei, planiglobul, fizicianul american Andrew J. Woods a calculat în 1973 că centrul lumii se află la 150 de kilometri sud-est de Ankara.

Teoria a fost răsturnată în 2003 de Holger Isenberg, care a spus că de fapt oraşul turcesc Çorum este centrul pământului. Cu metode extrem de precise de localizare, Google a stabilit prin serviciui Maps (Hărţi) că punctul disputat de atâţia ani se află în apropierea oraşului Çorum.

Google a făcut anunţul pe Twitter, acesta fiind redistribuit pe numeroase reţele de socializare…..

Află mai mult despre locul unde s-a stabilit că se găsește centrul pământului și urmărește un VIDEO despre Çorum.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *