Avizierul de vacanţe BULGARIA, pe gustul meu EUROPA, PE GUSTUL MEU LUMEA, PE GUSTUL MEU Oferte speciale Promovate

Vacanţă în Bulgaria: Primorsko, pe val de veselie

Text: Simona Chiriac
Primorsko, aflat în sudul litoralului bulgăresc, la 52 de kilometri distanţă de oraşul Burgas, este o staţiune cu multiple faţete. Pe de o parte, inedită este aşezarea ei, pe o limbă de pământ ce intră adânc în interiorul mării, astfel încât nu de puţine ori te vei simţi înconjurat de apă.
Alt aspect important, care poate fi hotărâtor pentru alegerea destinaţiei de vacanţă, îl reprezintă prezenţa a două plaje, una în partea de nord – brăzdată de vânturi şi curenţi, cu valuri mari, ideală pentru amatorii de sporturi nautice (turiştii chiar pot încerca surfing), iar cealaltă în partea de sud – mult mai calmă, cu nisip fin, potrivită pentru familiile cu copii sau pentru persoanele romantice. În total, Primorsko are 10 kilometri de plaje (în topul plajelor bulgăreşti ca lungime), ce au primit distinctia Steagul Albastru, pentu condiţii şi impactul minim asupra mediului.
PETRECERI, PETRECERI…
Posibilităţile de cazare, la Primorsko, sunt dintre cele mai diverse, pornind de la hoteluri (de diferite categorii) şi vile, până la apartamente şi camere închiriate de către localnici. Fiind o staţiune frecventată în special de către tineri, în imediata apropiere aflându-se Centrul Internaţional de Tineret (asemănător Taberei de la Costineşti unde îşi petreceau vacanţa copiii din România, dar şi din ţările învecinate). Distractia este prezentă din plin – discotecile, barurile şi cafenelele fiind deschise până la ivirea zorilor. Turiştii pot servi masa în cadrul numeroaselor restaurante cochete, cu preţuri deloc sofisticate.

Primorsko reprezintă şi posibilitatea pornirii în călătorii în mijlocul naturii. În apropiere se află râul Ropotamo, pe malul căruia se află o vegetaţie bogată de stejari (un rai pentru păsările migratoare), dar şi o mlaştină – Arkutino -, un loc ce merită explorat pe dea-ntregul. La Beglik Tash poate fi admirat un fenomen natural impresionant. Erupţiile vulcanice au creat formaţiuni megalitce, ce au fost mai târziu sculptate de către vechii traci pentru a fi integrate în cadrul ceremoniilor religioase. Pe una dintre coloane se poate observa un cadran solar, folosit probabil pentru stabilirea principalelor momente ale calendarelor agricol sau pastoral.

PREŢUL UNEI VACANŢE ATRĂGĂTOARE
La Primorsko, cazarea la un hotel de patru stele, cu all inclusive, în luna iulie, poate ajunge la 50 de euro de persoană. Cazarea, în aceeaşi perioadă, într-un apartament ce poate găzdui până la 6 persoane are tariful de 100 de euro pe zi. În acest preţ este inclus micul dejun, iar camerele au la dispoziţie toate facilităţile unui hotel de trei stele: bucătărie complet utilată, baie, televizor.
Pentru o vacanta perfecta in Bulgaria, cauta ofertele Balkan Travel

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *