Pentru românii amatori de excursii neobişnuite, Bora- Bora, Maldive şi Dubai reprezintă locaţiile perfecte. Considerate a fi cele mai frumoase destinaţii din lume, adevărate paradisuri, ele îşi răsfaţă turiştii, îndeplinindu-le chiar şi cele mai ascunse dorinţe. De la momente unice de relaxare pe plajele cu nisip fin scăldate de apele bogate ale oceanului, până la scuba diving, snorkeling sau aqua safari printre corali, peşti, delfini, dar şi… rechini.
EXTRAVAGANŢĂ. Insula Bora-Bora, situată în Oceanul Pacific, la doar 260 de kilometri de Tahiti, este una dintre cele mai luxoase, extravagante şi costisitoare destinaţii. Preţurile fiind foarte mari (Bora-Bora se află pe locul doi în topul celor mai costisitoare destinaţii, după Japonia), a căpătat un caracter exclusivist. Cu toate acestea, cei care îşi permit să trăiască aici chiar şi numai o săptămână, se vor considera răsfăţaţii sorţii. Munţii şi laguna de o frumuseţe izbitoare, bungalow-urile construite pe piloni, chiar în apele oceanului şi la care se ajunge doar cu barca fac din Bora Bora locaţia ideală pentru îndrăgostiţii de toate vârstele.
Luna de miere în Bora Bora este cu siguranţă o experienţă unică în viaţă. Preţurile sunt însă pe măsură. Pentru 7 zile de cazare cu mic dejun, într-o vilă pe apă (cu acces la plajă, piscină, terasă şi grădină private, construită în lemn şi marmură) o persoană va trebui să plătească nu mai puţin de 4.400 de Euro. Vila Royal, aflată tot pe apă, este pe măsura unui rege, preţul ei ajungând la 13.000 de euro, pentru aceeaşi perioadă. Bonusul pentru luna de miere include: şampanie, flori, mic dejun în canoe, masaj. În aceste condiţii, fericirea este garantată.
INSULA CORALILOR.
Maldive, „Perla Oceanului Indian”, este un arhipelag format din 1.190 de insule. Temperatura este plăcută, ridicându-se la 30° Celsius pe durata întregului an, ceea ce atrage anual un număr de aproximativ 680.000 de turişti. Claritatea apei este excepţională, scuba diving-ul fiind unul dintre obiectivele de atins în vacanţă. Peşti, rechini, corali, perle şi chiar câteva epave, întregesc tabloul subacvatic. Preţul închirierii unei bărci variază între 50 şi 70 de dolari, ceea ce nu este foarte mult, ţinând cont de faptul că preţul mâncării, băuturii şi al excursiilor pe durata unei săptămâni poate ajunge la 1.000 de dolari, exceptând transportul şi cazarea. Mâncarea tradiţională constă în orez, supă clară de peşte (garudhiya) servite alături de chili, ceapă şi felii de limete.
În Maldive, turiştii au de ales între trei tipuri de locaţii: staţiuni pentru scufundări (oferă facilităţi pentru scuba diving, snorkeling, aqua safari), staţiuni de vacanţă (gândite pentru a satisface toate dorinţele unei familii) şi staţiuni de lux (pentru cuplurile aflate în luna de miere existând bungalow-uri pe apă, preparate culinare desăvârşite, plus ultimele cuceriri ale tehnicii). Preţurile sunt însă pe măsură. Şapte nopţi de cazare la un hotel de patru stele, transport cu avionul (din Frankfurt), demipensiune şi transfer poate ajunge la 2.000 de euro de persoană.
LA SUPERLATIV.
Dubaiul (situat în Golful Persiei din Oceanul Indian) este oraşul superlativelor, potrivindu-se perfect celor care nu se mulţumesc decât cu cel mai bun, cel mai rapid şi cel mai scump. Atracţiile sunt şi ele pe măsură. Hotelul Burj al-Arab, cosiderat a fi singurul hotel de şapte stele din lume, a devenit emblema luxului şi extravaganţei. Insulele artificiale (Palm Island şi cea mai recentă Map of the World, ce grupează 300 de insule ), centrele comerciale uriaşe, pieţele de aur şi de mirodenii, plajele, safari în deşert reprezintă câteva dintre atracţiile din Dubai.
Construit pe o insulă artificială şi având o înălţime de 321 de metri, hotelul Burj al-Arab a devenit emblema Dubaiului, tocmai datorită formei sale simple: o pânză de corabie umflată de vânt. 8.000 de metri pătraţi acoperiţi cu foiţe de aur de 22 de carate! Preţurile (pentru o noapte) variază şi ele între 1.000 şi 28.000 de dolari. Restaurantul Al Muntaha (situat la înălţimea de 200 de metri), oferă o panoramă impresionantă a Dubaiului. Al Mahara, restaurantul aflat sub apă, se află în topul celor mai bune zece restaurante din lume. (Simona Chiriac, foto: flickr.com)
(publicat initial in Jurnalul National)
Ghidul vacanțelor și călătoriilor tale