Avizierul de vacanţe INDIA, pe gustul meu Promovate

Superlativele mapamondului. Templul cu o mie de statui pictate (Video)

Dacă ești în căutarea acelor locuri care să te lase cu suflarea tăiată, trebuie să te pregătești pentru o vacanță… la capătul pământului. Sau undeva pe acolo, pe-aproape…

India este o ţară uimitoare: secole întregi poporul acesteia a creat palate şi temple unice în lume. Un astfel de templu este Meenakshi, care este situat în inima oraşului antic Madurai.

Templul este dedicat zeiţei Parvati şi soţului acesteia – zeul Shiva, iar pereţii acestuia sunt formaţi din sculpturi ce reprezintă zei, eroi, spirite şi demoni.

Templul este imens, iar localnicii petrec aici toate sărbătorile. Complexul, care a fost construit treptat, este format din 14 gopuram (turnuri-poartă – n.red.), având înălţimea de aproape 50 de metri. Cel mai înalt este turnul sudic (51,8 m) şi a fost contruit în anul 1559.

Iar cel mai vechi este turnul estic, care a apărut în anul 1216.

Toţi pereţii templului sunt acoperiţi cu mii de sculpturi din piatră, reprezentând zei, demoni şi animale din tradiţia hindusă. În aceasta constă şi sensul sacru al lor: numeroasele statui sunt simbol al abundenţei, al gloriei şi al generozităţii religiei şi a culturii antice.

Toate sculpturile au fost realizate din…………
Citeste mai mult si urmărește VIDEO

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *