Avizierul de vacanţe FRANTA, pe gustul meu Promovate

„Veneţia” alsaciană, tărâm de poveste (VIDEO)

Colmar, localitatea fascinantă din inima Alsaciei este locul unde peisajul mirific, plin de flori şi de verdeață te poartă într-o lume de poveste, care copleşeşte privirea şi care redă sufletului o linişte atemporală. Locul ideal de vacanță.

Oraşul din estul Frantei, poreclit „Veneţia alsaciană” datorită canalelor râului Lauch care o traversează, este al treilea oraș ca mărime din Alsacia, după Strasbourg și Mulhouse. Situat în câmpia alsaciană, la poalele munților Vosgi şi având în față masivul numit „Le Grand Ballon”, aşezarea reuşeşte să îşi surprindă turiştii nu doar cu atmosfera sa medievală şi cu clădirile foarte bine conservate în centrul său vechi, dar şi cu alte atracţii turistice care îi dau valoare de unicitate.

În anul 1226, localiatea Colmar a fost ridicată la rangul de oraș liber imperial, urmând ca în anul 1648, datorită Tratatului de pace din Westfalia, aşezarea să devină oraş francez. Parțial cruțat de distrugerile Revoluției Franceze și a războaielor din 1870-1871, 1914-1918 și 1939-1945, imaginea oraşului vechi-Colmar este omogenă și este renumită printre turiști.

Printre alte minunăţii care îţi fură privirea şi îţi încântă sufletul, aici……………
Citește mai departe AICI și urmărește VIDEO

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *