Reţete Stiri din turism

„Săptămâna Gustului” a ajuns la a 3-a ediție în România

România se pregătește de cea de-a 3-a ediție „Săptămâna Gustului”
Timp de o săptămâna, te invităm să descoperi combinații unice de ingrediente, gusturi noi și gusturi vechi, precum și câțiva dintre cei mai buni chefi din Europa.
Săptămâna Gustului, la a 3-a ediție, se va lansa pe data de 17 octombrie prin evenimentul „Gusturi și Destinații”, aflat sub înaltul patronaj al Ambasadei Franței. O seară de gală ce ne va purta într-o călătorie pe tărâmurile bătrânului continent, unde invitații se vor delecta cu preparate din mai multe bucătarii europene și cu o degustare de brânzeturi DOC Franceze în fruntea cărora este „Roquefort Papillon”.
Chefi VIP invitați : Cedric Chabaudie, Fréderic Janault, Bertil Lohmander.

Sub deviza „Bun pentru gust, pentru sănătate şi pentru planetă” realizam activităţi şi evenimente dedicate unui public numeros, de diferite categorii sociale si de vârsta.
Daca în 2012, peste 200 de „lecții de gust” au fost însușite de către elevii claselor primare, in ediția din acest an, in jur de 10.000 de elevi din școlile primare se vor întâlni cu profesorii gustului în București, Pitești, Ploiești, Oradea, Brașov, Cluj, Iași, Constanta, Timișoara, Craiova, Sibiu, Arad, Suceava, începând cu 18 octombrie 2013 si continuând pana pe 11 Aprilie 2014. Profesorii Gustului sunt Bucătarii Săptămâna Gustului si Bucătari foști concurenți ale primelor doua sezoane MasterChef Romania. (Petru Buiuca, Vlad Mureșan, Alex Hora, Bogdan Roman, Alex Petricean, Mihai Toader, Mimi Nicolae.
In data de 18 Octombrie vom da startul Lecțiilor Gustului la Scoala Centrală, unde Chefs VIP invitați din Franța împreună cu Petru Buiuca, câștigătorul primei ediții Master Chef din Romania, se vor întâlni cu elevii claselor a 3-a pentru a îi învață cum sa mănânce echilibrat si sănătos tinând cont si de plăcerile gustului.
15 restaurante, între 21 și 27 octombrie, vor permite publicului sa descopere o varietate de bucătării la un preț atractiv.
Pe data de 22 octombrie la „Fundația Principesa Margareta” va avea loc un Atelier de Gust deschis atât tinerilor, cat si vârstnicilor.
Totodată, studenții de la Academia de Științe Economice din București, pe data de 23 octombrie vor avea o întâlnire plina de delicii pentru a-si potoli capriciile în cadrul evenimentului „Chef in Campus” sub deviza „gustos si sănătos cu buget de student”.
Pe 24 Octombrie un eveniment pilot intitulat „Intersecție de Meserii” va avea loc la Scoala Centrală, unde liceenii vor lua la cunoștință despre paleta de meserii ale Gustului.
www.SaptamanaGustului.ro si www.facebook.com/SaptamanaGustului

PARTENERI pentru Educație la Săptămâna Gustului.

CARREFOUR
Valorile Carrefour în ceea ce priveşte alimentaţia presupun asigurarea unei selecţii variate de produse, cele mai mici preţuri şi garanţia calităţii ireproşabile. Produsele alimentare de cea mai bună calitate sunt atent selecţionate de către departamentul de calitate şi în strânsă colaborare atât cu producătorii locali dar şi cu furnizorii de branduri internaţionale. Produsele aflate sub sigla garanţiei Carrefour sunt în linie cu politica de responsabilitate socială a companiei, sprijinind atât economia locală, cât şi o alimentaţie sănătoasă alcătuită din produse proaspete, produse local. Pentru o experienţă la cumpărături cât mai plăcută, magazinele Carrefour prezintă afişaje cu informaţii nutriţioanale pentru clienţii săi.

BONDUELLE
Misiunea Bonduelle este de a face din legume viitorul în alimentație ! Strategia noastră constă în concentrarea tuturor resurselor pentru Legume, în toate formele lor, în toate tipurile de branduri, prin fiecare canal de distribuţie, utilizând toate tehnologiile, în întreaga lume. Ne luăm angajamentul pentru calitatea produselor noastre și participăm la echilibrul alimentației consumatorilor. Serviciul de Nutriție lucrează în strânsă colaborare cu inginerii agronomi, echipele de Cercetare și Dezvoltare, persoanele responsabile cu producția, serviciul de calitate și echipele de marketing pentru a răspunde nevoilor consumatorilor. Bonduelle are specificații foarte precise ce implică satisfacțiile consumatorilor și evoluțiile constante ale tehnologiei. Indiferent unde are loc recoltarea și producția, Bonduelle controlează permanent calitatea produselor. În conformitate cu legislația UE, produsele noastre NU conțin Organisme Modificate Genetic. Lipsa conservanților și prelucrarea legumelor în câteva ore de la recoltare, aduc beneficii nutriționale consumatorilor.

WHIRLPOOL
Magia conservării fructelor și legumelor ! Iți mai aduci aminte cum obișnuia mama să pună vara la murat legume proaspete și cum făcea compot din fructele cumpărate de la piață? Sigur îți aduci aminte… Mirosul puternic de oțet, borcanele înșirate pe masă, sortarea boabelor de strugure și a căpșunilor… Toate borcanele erau așezate apoi într-o cămară specială, iar în mijlocul iernii atunci când ți se făcea poftă de gustul cireșelor și al caiselor le scotea rând pe rând și tu uitai complet de frigul de afară. Magia pe care mama o face în fiecare an pentru ca fructele și legumele din borcane să fie la fel ca cele de la piață se numește “Puterea Conservării”. Puterea magică de a conserva alimente o au și frigiderele Whirlpool. Acestea au o tehnologie care lucrează ca un fel de spiriduș care suflă un vânt răcoros și umed ce reușeste să păstreze mult timp fructele și legumele frumoase și gustoase. Iar tu și mama ta veți putea aranja în fiecare zi diverse fructe pe farfurie și le veți putea decora astfel încât să creați cât mai multe personaje. Imaginează-ți cum ar fi să creezi un cățeluș dintr-un ananas, o conopidă, lămâi sau morcovi ? Noua tehnologie de la Whirlpool păstrează intacte proprietăţile nutritive şi gustul alimentelor ca tu să poți lupta eroic împotriva microbilor și să crești mare și voinic. Ce zici, îi spunem secretul și lui tati?

DANONE
Povestea Danone a inceput in 1919, in Spania. Primele iaurturi Danone erau transportate in zori cu tramvaiele si vandute in farmacii. La aproape 100 de ani de la lansare, Danone este cel mai mare producator mondial de produse lactate proaspete, fiind prezent în 120 de ţări de pe 5 continente. Suntem convinsi de influenta alimentaţiei asupra sănătatii, asa ca ne-am angajat să aducem zilnic sănătate, prin produsele noastre, unui număr cât mai mare de oameni. Danone este prezent in Romania de 16 ani si este lider in piata iaurturilor. Zilnic colectam lapte proaspăt de la fermierii din România, pe care il pregatim cu grija in fabrica din Bucuresti, pentru ca tu sa te bucuri de un iaurt gustos si sanatos. 1 iaurt pe zi este important pentru o alimentatie echilibrata.

LOHMANDERS
Sosuri Lohmanders se produc de mai mult de 3 de ani. În timpul acestei perioade au devenit foarte preferate iar azi ele sunt produse zilnice în aproape toate magazinele alimentare din Suedia. Toate sosurile Lohmanders sunt fără gluten. Majoritatea nu conține lactoză și nici proteine din lapte. Gustul de unt care-l puteţi simţi în sosuri cremoase nu conţine lapte. Am decis să nu folosim untul pentru a mări durata de păstrare fără utilizarea unor cantităţi mari de conservanți.Din acest motiv sunt sosurile noastre potrivite pentru persoanele care au alergie la lapte și gluten. Încercați mai multe sosuri și alegeți pe cele care se potrivesc cel mai bine gustului dumneavoastră. Îmbunătăţiţi bucătăria dumneavoastră cu sosuri sănătoase și gustoase ai locuitorilor din regiuni nordice cu viață de lungă durată.

ROQUEFORT PAPILLON
Din 1906, PAPILLON creeaza Roquefort. De mai bine de un secol, se stabilește identitatea, a cărei reputație este în primul rând rezultatul muncii unor specialiști de încredere.Roquefort este, cu siguranta, una dintre cele mai vechi brânzeturi din lume, In anul 52 î. Hr, Iulius Cezar se referă în comentariul său din Galia, unde este evidențiata. Gustul de Roquefort PAPILLON este inimitabil si incofundatbil. Este gustul traditiei unei personalitati tipice, deci secretul rezulta in mare parte din originalitatea Penicillium Roquefortii, cultivata in mod traditional pep aine din secara. In 1925, o lege defineste statutul de Denumire de Origine a branzei Roquefort. Din 2006, branzarii PAPILLON sount certificati in conformitate cu normele mondiale stabiilte de Brithish Retail Consortium (BRC).

APA NOVA BUCURESTI – VEOLIA
Apa din mediul natural (lacuri, râuri, pânze freatice) este un bun comun care ne aparţine tuturor. Deoarece apa este folosită în multe scopuri (agricole, industriale sau casnice), ea devine o resursă din ce în ce mai rară. De aceea, este datoria instituţiilor publice de a o păstra, proteja şi de a reglementa utilizarea ei. Apa Nova Bucureşti are principal obiect de activitate gestiunea resurselor de apă, tratarea şi distribuirea apei precum şi evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, fiind concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din Municipiul Bucureşti, pe o perioadă de 25 de ani, începând cu anul 2000.

NESTLÉ PROFESSIONAL
Nestlé Professional se adresează canalului Out of Home prin portofoliu de produse culinare și soluții de băuturi calde de calitate, oferite prin intermediul operatorilor săi. Mărcile noastre reprezintă garanția calității și siguranța satisfacerii clienților dumneavoastră, oferindu-vă produse culinare și soluții de băuturi calde de calitate, profitabile și ușor de utilizat, astfel încât să vă puteți concentra pe ceea ce contează cel mai mult în afacerea dumneavoastră.
Sistemele noastre oferă posiblitatea servirii de bauturi calde de calitate (cafea,ciocolată caldă, cappuccino …), într-un mod ușor și convenabil, care să încânte invitații/clienții dumneavoastra. Ne-am angajat să vă oferim sisteme de băuturi inovatoare, fiabile și ușor de operat, adaptabile nevoilor dumneavoastră.

AIRFRANCE
În orice călătorie, toate simțurile ne sunt invăluite de o multitudine de impulsuri. Cele mai tari senzatii, pentru majoritatea oamenilor, sunt date de gusturile, aromele și spectacolul de feluri de mâncare care rămân fixate în memorie. Sunt mâncăruri în lume care sunt atât de speciale încât merită să traversezi un ocean sau să călătorești în jurul lumii pentru a le degusta. Ei bine, deși puțini sunt cei care pot porni într-o călătorie doar pentru o simplă aromă, dacă vi se ivește ocazia, nu o rataţi ! În plus, clienții aflați la bordul aeronavelor Air France au opțiunea de a achiziționa anticipat un meniu specific, contra cost, in plus celor cinci meniuri cu preparate standard sau speciale: Traditional, Organic, Signature, Italia, Ocean și „Sélection Lenôtre”.

FOOD STORY
FOODSTORY.RO este un site despre mancarea ca stil de viata. Este un site care te invata “arta mancatului”. Vrem sa aratam ca: nu e greu sa gatesti; dimpotriva este usor, este cool; exista mai mult de 5-6 feluri de mancare/ingrediente ; mancarea este o parte din noi, din viata noastra si asa a fost dintotdeauna; este, poate, cel mai strans tip de legatura intre noi si natura;Scopul nostru este schimbarea perceptiei oamenilor moderni ca mancarea este mai mult decat „ce bagam in gura” sau ca gatitul este o chestie banala. Vrem sa dam posibilitatea adevaratilor pasionati sa poata veni oricand sa isi impartaseasca retetele cu noi. Vrem sa ii ajutam sa reuseasca sa faca toate lucrurile acestea simplu dar conform crezului nostru ca tot ce tine de cooking este COOL-FRUMOS-ARTISTIC.

LA LORAINE
La Lorraine este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de panificație congelată din Europa. Grija pentru calitate, atenția la detalii specifică micilor brutării, tehnologia înaltă și calitatea ireproșabilă sunt ingredientele cheie prin care La Lorraine oferă consumatorului o calitate constantă și o autenticitate a produselor, atât în ceea ce privește gustul, cât și aspectul. În 2011, la Câmpia Turzii, a avut loc lansarea oficială a La Lorraine România – prima fabrică ultra modernă de panificație congelată din țara noastră unde se produc baghete, chifle si produse rustice, precum ciabatta si paine pave. Zi de zi, specialiștii La Lorraine transformă cu multă pasiune cele mai bune ingrediente în produse delicioase, astfel încât clienții să poată găsi, în orice moment al zilei, la magazinul lor, pâine proaspătă și specialități de cea mai bună calitate.

EVIAN
Pe parcursul celor 15 ani, cat dureaza procesul de filtrare intr-un stravechi filtru glaciar din inima Alpilor Francezi, apa mineral naturala Evian® capata un echilibru mineral unic si desavarsit. Datorita continutului redus de sodiu si compozitiei minerale perfect echilibrate, Evian® este apa cea mai potrivita pentru mame si copii. Imbuteliata chiar la sursa, Evian® este neatinsa de om in timpul procesului de imbuteliere, astfel incat tu sa te poti bucura de gustul sau pur, natural si racoritor, oriunde si oricand. In anul 1878, Academia Franceza de Medicina a recunoscut in mod oficial efectele benefice ale apei minerale natural Evian® asupra sanatatii. Vândută în peste 140 de ţări, Evian® este singura apă din lume cu o notorietate internaţională de 79%. Evian® este mai mult decât o apă minerală, este un stil de viaţă şi înseamnă sănătate, sport, modă. Evian® este parte a grupului francez Danone, recunoscut peste tot în lume pentru calitatea produselor sale. Danone este primul producător mondial de ape minerale îmbuteliate. În România, apa Evian® este importată de B.D.G. Import

MOUTON CADET
Încă din 1933, odată cu primele vinuri produse de podgoriile sale, ambiția baronului Philippe de Rothschild, membru carismatic al unei celebre familii de bancheri, a fost să producă cele mai apreciate vinuri din lume. Recunoașterea internațională și aprecierile unanime ale cunoscătorilor de vinuri, ne spun fără umbră de îndoială că ambiția baronului și-a găsit împlinirea atât prin mult aclamatul Château Mouton Rothschild din clasa superioară cât și prin distinșii Château Clerc Milon şi Château d’Armailhac. Larga recunoaștere a venit însă cu faimosul Mouton Cadet. Creat personal de baronul Philippe de Rothschild, Mouton Cadet este un vin extrem de popular în Europa, ce poartă numele primei podgorii deținute de acesta. Vinul se bucura de un succes totalmente meritat și asta cu precădere pentru că este un vin de foarte bună calitate și onest cu cei care l-au îndrăgit, oferind un remarcabil raport calitate-preț. Vinurile Baron Philippe de Rothschild S.A., o afacere de familie condusă în prezent de baroneasa Philippine de Rothschild, reprezintă în aceeași măsură artă cât și expertiză tehnică. Metodele tradiționale, personalul experimentat, cea mai modernă tehnologie și deloc în ultimul rând priceperea și pasiunea baronului Philippe de Rothschild, fac din vinurile sale adevărate opere de artă și reală sursă de plăcere pentru împătimiți.

EDA – EURO DISTRIBUTION ASSOCIATES
Furnizor specializat de produse alimentare proaspete, premium qualilty. Peste salbatic proaspat si fructe de mare, feluri afumate, icre si caviar, carne proaspata de vita Black Angus de origine din Noua Zeelanda si Australia, branzeturi frantuzesti si mezeluri fine.

ACCOR, NOVOTEL, PULLMAN & IBIS
Programul Planet 21 se concentreaza pe dezvoltarea durabila, pe initiativa de a reinventa hotelurile viitorului intr-o industrie hoteliera durabila, responsabila si inovatoare. Acesta este structurat in 21 de masuri concrete, fiecare avand obiective ambitioase pe care hotelurile Accor trebuie sa le indeplineasca pana in 2015, in domenii cum ar fi consumul responsabil, economisirea apei si a energiei si prevenirea imbolnavirilorIn lumea incerta in care traim azi, le punem la dispozitie oaspetilor si angajatilor nostri un mediu sanatos care le asigura o alimentatie fara riscuri. In scopul de a stabili o relatie de lunga durata cu oaspetii nostri, calitatea produselor si serviciilor trebuie sa fie mai mult decat oricand impecabila si consecventa in reteaua de hoteluri Novotel.Promovarea unui regim alimentar echilibrat a devenit o adevarata provocare pentru toti. Prin urmare, este responsabilitatea noastra de a oferi servicii de calitate in restaurantul Teatro din cadrul hotelului Novotel Bucarest City Centre si de a ne asigura ca oaspetii beneficiaza de mese echilibrate.Felurile de mancare pe care le servim sunt gustoase, echilibrate din punct de vedere nutritional si portionate in asa fel incat oaspetii nostri sa beneficieze exact de ceea ce au nevoie. Aceste feluri de mancare sunt marcate cu un logo special in meniuri. In anul 2007, Novotel a introdus optiunea de alimentatie echilibrata si in meniurile pentru copii

BELGICA CHOCOLAT
CHOCOLATERIE CARELS îsi incepe activitatea de fabricare artizanala a pralinelor in Buzesti, un mic sat ce apartine de comuna Crasna din judetul Gorj, in aprilie 2012. Ciocolateria produce aproximativ 40 de feluri de praline, batoane si tablete din diverse ciocolate, jeleuri de fructe, florentine sau macaron. Ea foloseste materie prima din Belgia pentru ciocolata, din Spania pentru fructe confiate, din Franta pentru pireurile de fructe, din Turcia pentru stafide, din Iran pentru fistic, din Romania pentru nuci si alune de padure. Pe scurt, ciocolateria are acces la ingrediente de mare calitate, perfect adaptate la productia sa. Ciocolata de baza este 100% cu unt de cacao si cu labelul ’’Ciocolata belgiana’’.Toate pralinele si dulciurile sunt facute manual in atelierul din Crasna (Gorj) cu cea mai mare grija, cele mai bune ingrediente si urmand retete originale din Belgia. Ciocolateria primeste comenzi pentru sarbatorile de sfarsit de an, pentru cadouri ale intreprinderilor.

PEUGEOT
Condusă de pasiune, munca celor de la Peugeot încearcă să perfecţioneze fiecare dintre elementele ce contribuie la îmbunătaţirea nivelelor de siguranţă şi performanţă ale maşinilor, concomitent cu asigurarea plăcerii şi confortului. Dezvoltarea creativităţii, descoperirea unor concepte auto noi, combaterea efectului de seră şi producerea de maşini mai sigure şi care să aibă un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător sunt obiective esenţiale prin intermediul cărora se ajunge la excelenţa tehnologică.Peugeot doreşte să ofere atât şoferului cât şi pasagerilor niveluri optime de siguranţă. Pentru aceasta, maşinile produse sunt echipate cu un ansamblu de sisteme de performanţă ridicată şi tehnologie avansată, proiectate pentru a furniza siguranţă mărită nu numai în controlul vehiculului, ci şi în protecţia compartimentului pasagerilor şi a ocupanţilor săi.

ARTA GRAFICA
Înfiinţată în 1921, Arta Grafica se numără în prezent, printre cele mai mari tipografii offset din România, de care se distinge însă, printr-o lungă şi bogată tradiţie în domeniul vast al tipăriturilor. Imprimeria Arta Grafica este astăzi cel mai important producător român de agende. Colecţia proprie de agende şi calendare EGO, constituie o marcă de referinţă pe această piaţă din ce în ce mai exigentă. Societatea realizează de asemenea, la un înalt standard de calitate, lucrări de tipărire, de finisare şi de personalizare atât pentru piaţa autohtonă cât şi pentru numeroşi clienţi din Uniunea Europeană. Experienţa şi adaptabilitatea profesioniştilor săi fac din Imprimeria Arta Grafica un partener fiabil, capabil să realizeze lucrări de calitate, la un preţ avantajos.

LES SAVEURS D’YVELINE
Les saveurs d’Yveline sunt specialisti in crearea, fabricarea si distributia de produse gastronomice de calitate: gemuri, chutneys, confits, pates de fruits, orangettes, pamplemoussettes, caramel. In spatele retetelor, se afla Yveline, de unde si numele les saveurs d’Yveline, impreuna cu sotul ei, ambii fiind bucatari francezi cu mare experienta in domeniu. Sunt produse naturale, fara aditivi sintetici, coloranti sau conservanti, iar productia se face de maniera artizanala, dupa metode traditionale frantuzesti, in oale de cupru si lingura de lemn.

EVENT STUFF CENTRAL EUROPE
Închiriem logistica de calitate pentru orice tip de eveniment. Cu noi, organizatorii au confortul de a scapa de problemele legate de logistica evenimentului. Furnizam servicii integrate (consultanta, montaj/demontaj, transport) cu resursele proprii (echipamente, echipa cu experiența si flota de vehiculele). Spațiul de eveniment (exterior sau interior) este amenajat la timp cu echipamente profesionale, moderne, care oferă un aspect elegant evenimentului si deplina siguranța a participanților.

GEFCO
GEFCO stabileşte noi standarde în logistica pentru industrie. Prin intermediul celor cinci zone cheie de experienţă – Overland, Overseas, Depozitare şi Ambalaje Reutilizabile, Cu peste 300 de locaţii pe tot mapamondul, GEFCO îşi desfăşoară activităţile în Asia Centrală, Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Est şi America de Sud. Subisidara GEFCO România a fost înfiinţată în 2005, reuşind să se poziţioneze printre operatorii logistici de top. În 2012, GEFCO România operează 7 locaţii în România: sediul central din Bucureşti, 2 centre logistice (Joiţa-Bucureşti şi Arad), 3 platforme de transport rutier (Joiţa, Arad şi Craiova) şi 3 platforme dedicate logisticii auto în Bucureşti, Constanţa şi Curtici. Dezvoltarea durabilă se află la baza strategiei GEFCO. GEFCO România este certificată ISO 9001 şi ISO 14001.

MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE
Gustul se educă pe întreg parcursul vieții !Pentru o viață echilibrată și sănătoasă, cheia se află în copilărie, și anume, în educația gustului.

MINSTERUL CULTURII
Ce gustoasa trebuie sa fie Saptamana Gustului ! Pentru arta de a găti bine, pentru arta de a vinifica, pentru artele frumoase, pentru toți cei care se strang in jurul unei mese cu bucate ce incanta gustul si exalta simturile … Nu credeti că am gusturi rafinate?

MINISTERUL MEDIULUI SI SCHIMBARILOR CLIMATICE
Hraneste-te sanatos, pastreaza mediul frumos si vei fi mereu voios !
Pentru o viata echilibrata, sanatoasa si pentru dezvoltarea unei atitudini eco-responsabile, cheia se afla in copilarie si anume in educatie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *