Ştiri de turism la zi

Nou punct de frontieră cu Serbia la Porţile de Fier II

România are, de astăzi, un nou punct de frontieră cu Serbia. La prânz, a devenit funcţional punctul de la Porţile de Fier 2, după ce, anterior, autorităţile române au obţinut avizele necesare, de la Comisia Europeană.
Reporter: Mihai Bădescu – Construită în anii ’80, Vama Porţile de Fier II devine operaţională, la mai bine de 20 de ani de la ridicarea ei. Vorbim de un moment considerat istoric, atât de partea română, cât şi de cea sârbă. O dovadă, în acest sens, este faptul că peste 500 de sârbi au trecut, pentru prima dată, în România, cu alai, într-un marş, i-aş spune ‘al prieteniei”. Inaugurarea punctului vamal a fost făcută de ministrul român de interne, Traian Igaş, şi de omologul său sârb, Ivica Dacic.
Realizator: Pentru un control în condiţii bune, a fost încadrat personal specializat, dotat cu tehnică de comunicaţii şi aparatura performantă, conform standardelor europene, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne. Punctul de frontieră român, de la Porţile de Fier 2, are 9 artere de circulaţie, câte 4 pe fiecare sens, plus una cu rampă. (RADOR)

 

Update:

Primim de la Secretariatul de stat pentru românii de pretutindeni:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, şi viceprim-ministrul, înlocuitor al premierului Guvernului şi ministrul Afacerilor Interne din Republica Serbia, Ivica Dacic, au inaugurat astăzi, 28 decembrie, Punctul de Trecere a Frontierei româno-sârbe de la Porţile de Fier II.

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, a participat la eveniment alături de preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului Romaniei, senatorul Viorel Badea, şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, chestor şef de poliţie Marian Tutilescu, şi inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor şef de poliţie Ioan Buda.

Delegaţia Republicii Serbia a fost reprezentată de şeful Direcţiei Poliţiei de Frontieră, Nenad Banovic, şi de adjunctul directorului Poliţiei sârbe, Branislav Mitrovic.

La ceremonia de operaţionalizare a celui de-al doilea punct vamal româno-sârb a participat şi Boian Alexandrovic, preotul Bisericii româneşti din Malainiţa, vicar administrativ al Episcopiei Române din Serbia, .precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor româneşti din Valea Timocului.

Punctul de frontieră român de la Porţile de Fier II dispune de nouă artere de circulaţie: patru pe sensul de ieşire din ţară şi patru pe sensul de intrare în ţară destinate autoturismelor, autocarelor şi automarfarelor, precum şi de o rampă pentru controlul şi verificarea autovehiculelor.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *