Ştiri de turism la zi

Aglomeraţie în punctele de trecere a frontierei

Conducerea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a luat o serie de măsuri pentru a face faţă afluxului crescut de călători din Punctele de Trecere a Frontierei, generat de apropierea sărbătorilor de iarnă.
„La fel ca în ceilalţi ani, cel mai tranzitat PTF va fi cel de la Nădlac, fapt pentru care conducerea STPF Arad a dispus o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpii de aşteptare. De altfel, datorită apropierii Sărbătorii de Crăciun, în ultimele 24 de ore, PTF Nădlac a fost tranzitat de 13.430 de persoane, traficul crescând cu aproximativ 40% faţă de o zi obişnuită”, a declarat, miercuri, Flavia Rohozneanu, purtătorul de cuvânt al STPF Arad.
Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, cele patru puncte de trecere a frontierei de pe raza de competenţă a IJPF Arad (Nădlac, Vărşand, Turnu, Curtici) au fost tranzitate de un număr de 26.169 persoane, din care 17.038 pe sensul de intrare în ţară.
Apropierea sărbătorilor de iarnă face ca mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi legal în străinătate să revină în ţara natală pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele. Pe lângă aceştia însă sunt şi cetăţeni străini care doresc să petreacă câteva zile de vacanţă în România şi, de asemenea, numeroşi români şi-au planificat petrecerea acestor zile în străinătate.
Drept urmare, în luna decembrie şi cu deosebire în ultim a decadă a acestei luni, în toate punctele de trecere a frontierei de pe raza de competenţă a STPF Arad se înregistrează creşteri ale valorilor traficului de persoane şi mijloacelor de transport, sens în care, pentru evitarea aglomerărilor, conducerea IJPF Arad a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale.
„Pentru realizarea unui control de frontieră eficient şi fluent, s-a dispus suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de trecere a frontierei, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune; constituirea unei rezerve de personal. Astfel, atât aproximativ 80 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IJPF Arad. (AGERPRES)

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *