Cea mai uluitoare parte a Terrei rămâne încă… oceanul. Iar asta face din creaturile marine unele dintre cele mai misterioase fiinţe, pentru majoritatea dintre noi. La parcul acvatic Marineland, pe frumoasa Côte d’Azur franceză, avem şansa de intra în contact cu lumea subacvatică şi de ai descoperi minunăţiile.
Creat acum mai mult de 30 de ani de Roland de La Poype, Marineland este cel mai mare parc marin din Europa: depăşeşte 25 de hectare, are nouă bazine, cele mai mari din tot întinsul continentului, fiecare de 64 de metri lungime şI 12 metri lăţime, peste 4500 de animale din treizeci de specii şi unul dintre cele mai elaborate spectacole din lume. Iar dacă aţi rămas surprinşi după ce aţi citit toate aceste informaţii, înseamnă că, numai prin existenţa sa, parcul şi-a îndeplinit scopul. El a fost creat pentru a proteja fauna marină şi a face cunoscute publicului bogăţiile şi diversitatea vieţii subacvatice.
Patrimoniul animalier este cu adevărat unic şi fascinant: de la specii de peşti din toate zonele, din Pacificul de Nord până la mările sudice, toţi având culori paradisiace, care mai de care mai aparte, mai diferit, până la căluţi şi stele de mare, de la rechini impresionanţi până la piranha feroce, pe toţi îi puteţi întâlni aici. Desigur, marea mândrie şi atracţie a parcului o reprezintă delfinii şi balenele.
Dar frumuseţea acestui paradis acvatic nu constă numai în aceste animale, ci şi în cele care se vor naşte pe viitor, Marineland având un centru special amenajat pentru ca exemplarelel să se poată reproduce şi, astfel, să multiplice varietarea parcului. Parcul este chiar singurul care are dreptul de a reproduce specia de rechin gri, în Europa, alte centre de acest gen găsindu-se în America şi Canada. Din 1999, patru femele au născut fiecare câte doi sau patru mici rechini. Dar programul de reproduceri nu se opreşte aici. La Marineland s-au născut şi balene, delfini şi pinguini. Astăzi, parcul se poate lăuda cu una dintre cele mai reproductive familii de balene din lume (fireşte, vorbim despre reproducerea în captivitate).
Chiar şi speciile aflate în pericol de dispariţie pot avea la Marineland o casă confortabilă, special pregătită pentru ele, cum este şi cazul broaştelor ţestoase „caouane”. De asemenea, „maternitatea” parcului reuşeşte să asigure anual condiţiile necesare pentru reproducerea multor specii de peşti tropicali, printre care şi cel cunoscut sub numele de peştele-clovn. Acordarea condiţiilor propice pentru a se reproduce acestor specii de animale marine este un lucru foarte important, mai ales luând în considerare faptul că multe dintre creaturi refuză să se reproducă dacă mediul nu este cel potrivit. Prin obţinerea acestor reproduceri într-un mediu artificial, creat de om, specialiştii marini de la Marineland arată că se dedică întru totul animalelor pe care le au în grijă.
Cu un număr atât de mare de exemplare, specialiştii parcului se pot lăuda de asemnea şi cu cercetările obţinute pe baza studierii lor. Pentru că, deşi sunt în captivitate, mediul oferit este unul atât de asemănător cu cel natural încât comportamentul animalelor este unul cât se poate de normal. Astfel, ele pot fi studiate mult mai îndeaproape decât cele aflate în sălbăticie.
Dar, mai presus de toate aceste fapte ştiinţifice, Marineland , aflat pe Coasta de Azur, la doar câţiva metri de mare, este locul în care te poţi desprinde decotidian şi intra în lumea magică şi emoţionantă a mării. Parcul vă oferă ocazia de a intra în contact cu animalele marine şi de a trăi experienţe memorabile alături de ele.
Delfinii şi balenele sunt animalele emblemă ale parcului. Tocmai de aceea, cele mai grandioase dintre spectacolele pregătite pentru vizitatori sunt cele în care octori principali sunt aceste animale acvatice pe care le îndrăgim cu toţii.
Seara, balenele, prădători mitici ai oceanului, încântă printr-un spectacol de lumini şi sunete excepţional. Este un moment cu adevărat magic, un balet acvatic nocturn. Delfinii şi focile de mare se joacă foarte aproape de vizitatori, permiţând astfel un contact mai mare cu viaţa acvatică.
Iar din anul 2009, parcul aduce şi Polul Nord mai aproape de oameni. Cu o nouă secţiune, numită „Antarctica”, Marineland speră să vă indroducă în lumea minunată a pinguinilor polari şi a focilor de mare. Iar spectacolul neasemuit de frumos poate fi văzute şi de la un restaurant cu panoramă aflat la 3 metri înălţime.
Toate acestea şi multe altele aşteaptă să fie descoperite, admirate, fotografiate şi memorate la Marineland. Aşa că nu ezitaţi să vizitaţi Franţa, Coasta de Azur şi Marineland, pentru ca să aveţi o experienţă cu adevărat deosebită.
Exista o barca cu fundul de sticla care se plimba prin Cap d’Antibes prin care turistii pot viziona fauna si flora marina, iar biletul este in jurul a 12-13 euro.
Este 14E biletul. Mi se pare ca pentru copii e ceva mai ieftin.
Super tare articolul! Mi-a placut foarte mult! Multumesc !
Superb!Multumesc!