Turismul de altădată

Joi, 26 iulie… 1912. Informatiile turistice (si nu numai) ale zilei

* MM. LL. Regele si Regina au facut luni dupa-amiaza o escursiune cu automobilele pana la Sf. Ana si la intoarcere s-au preumblat prin Sinaia.

* Maine, AA. LL. RR. Principii Ferdinand si Maria, cu copiii lor, vor pleca la Munchen.

* Dnii Leon Popescu si Grigore Brezeanu, initiatorii filmului „Razboiul Independentei” au fost retinuti la dejun la castelul Peles. M.S. Regele a binevoit a acorda medalia „Bene Merenti dlui Gr. Brezeanu.

* Zilele acestea, I.P.S.S. Mitropolitul Primat se va stabili o luna la Sinaia.

* La Sinaia vor incepe la toamna lucrarile pentru cladirea unui castel care va servi ca locuinta A.S.R. Principelui Carol. Castelul princiar se va ridica pe locul unde se afla casa de vanatoare.

* Pe valea din fata castelului Peles din Sinaia se va incepe toamna aceasta zidirea unei terase de marmora. Aceasta terasa se va face la capatul din vale a pajistei care se prelungeste din gradina castelului.

* Se aduce la cunostinta generala ca alergarile de cai ce vor avea loc la Constanta in ziua de 29 august a.c., pe platoul de la Anadolchioi, pe langa cursele obicinuite, cu cai dobrogeni, vor avea loc si curse de cai pur sange, cu mai multe premii, variind intre 20.000 si 4.000 lei un premiu. (p. Primar Bentoiu, p. secretar gen. Ion Papadopol).

* Slanic Moldova – Dr. C. Pastia, medic al spitalelor Eforiei din Bucuresti, da consultatiuni pentru boale interne, carnete de bai si cura, la Hotel Racovita.

* Aseara a avut loc in frumosul local Monte-Carlo din Cismigiu o agapa data de d. antreprenor Ion Mihalcea-Vranceanu, prin care se inaugureaza acest local. Au luat parte intre altii: dnii Mihail Desliu, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Mircea Poenaru Bordea, ajutor de primar, mai multi consilieri comunali, membri ai Camerei de Comert, numerosi comercianti si industriasi, precum si reprezentantii presei. S-a servit un meniu bogat. S-au tras focuri de artificii. Primul toast l-a tinut d. M. Desliu, pentru M.S. Regele si familia regala. Dupa aceea au vorbit Petre Vidrighin, Michalcea, Lazarescu, Fulga, Tancu Marinescu, Cernateanu, I. Georgescu, presedintele cercului comercial si industrial etc., care cu totii au accentuat nationalizarea comertului in Romania.

In „”Universul”, 26 iulie 1912, pp. 2-4

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *