Turismul de altădată

Vineri, 27 iulie… 1912. Informatiile turistice (si nu numai) ale zilei

* A.S. ducesa vaduva Maria de Coburg, mama A.S.R. Principesa Maria a Romaniei, care a petrecut mai multa vreme la Petersburg, a sosit la Coburg, unde va sta pana la toamna.

* D. G. Beldiman, sef de cabinet al dlui ministru de finante, a fost primit in audienta de catre M.S. Regele si retinut la dejun la castelul Peles.

* Ministerul de industrie si comert aminteste celor interesati ca namolul de Techirghiol nu se poate adduce la Constanta decat in cazuri de extrema gravitate, cand bolnavul nu se poate deplasa, si atunci se permite asta in urma unei cereri aprobate mai intai de consiliul sanitar superior.

* Ministerul de industrie a delimitat toate terenurile pe care se vor ridica sanatoriile muncitoresti din statiunile balneare si climaterice din tara, prevazute in actual lege a meseriilor.

* D. inginer Pennescu Kersch, subdirectorul minelor din ministerul industrie si comert, va inspecta, in cursul lunii viitoare, statiunile balneare si climaterice pendinte de acest minister.

* Splendidul Palace Hotel din Sinaia va fi deschis duminica viitoare, 29 iulie. Luxul si confortul acestui hotel sunt la inaltimea primelor hoteluri din lume. Preturile moderate, se primeste retineri de camere in fiecare zi.

* Ieri, cu trenul Fulger, d. general Averescu, seful marelui stat major, a plecat in concediu la Kissingen.

* Societatea culturala „Macarie” tine sedinta joi, orele 6 d.a., spre a lua ultimele dispozitiuni cu privire la excursiunea la Manastirea Cernica.

* Ni se scrie de la Manastirea Turnu (Arges) ca de 7-8 zile se afla la aceasa manastire arhiereii Meletie si Evghenie Humulescu, iar alaltaieri a mai venit d. D. Boroianu, administratorul Casei Bisericii si arhiereul Tofil Ploiesteanu, vicarul Sf. Mitropolii din Bucuresti, fiind toti primiti cu multa dragoste de catre P.S.S. Episcopul Calist si de arhimandritul Ambrosie Tanasescu, staretul manastirii. Aceasta manastire, intr-o pozitiune muntoasa si pitoreasca, e asezata in apropierea drumului de fier ce duce spre Caineni si granita Raul-Vadului, la o mica departare de sursa Caciulata. Acolo este resedinta de vara a P.S.S. Episcopului de Arges.

Din „Universul”, 27 iulie, pp. 3-5

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *