Avizierul de vacanţe Profesioniştii Recomandări Ştiri de turism la zi Vacanţe la schi

Buşteni: Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă

Ieri, 7 februarie, a debutat la Buşteni cea de a patra etapă dintr-una dintre cele mai spectaculoase competiţii sportive de iarnă din lume, Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă.
Competiţia are cinci etape, iar de 8 ani una dintre acestea se ţine în România. Celelalte 4 ţări care au norocul să se regăsească în circuitul concursului mondial de căţărare pe gheaţă sunt Coreea (12 – 13 ianuarie), Elveţia (18 – 19 ianuarie), Italia (26 – 27 ianuarie) şi Rusia (8 – 10 martie), unde se va ţine finala şi vor fi decernate premiile competiţiei.

În România au sosit în jur de 90 de sportivi din 22 de ţări, competiţia desfăşurându-se pe pârtia Kalinderu din Buşteni în periaoda 7 – 9 februarie 2013. Este un eveniment sportiv, dar care are „bătaie” şi în ceea ce priveşte afluxul de turişti din zonă, în aceste zile.
Pentru cei care nu cunosc specificul acestei competiţii, este de ştiut că se va urca pe structuri artificiale, acoperite cu gheaţă, înalte de 25 de metri, pentru menţinerea cărora se foloseşte un sistem de refrigerare canadian. Structura de gheaţă artificială din România este una dintre cele mai performante de acest fel din lume, iar traseul şi dispunerea punctelor de priză au fost stabilite în acest an de doi arbitri italieni.


Ieri după-amiază competiţia a început etapa de calificări şi va deveni şi mai spectaculoasă astăzi, mai ales că dimineaţa a găsit Buştenii – cu competitori şi turişti, deopotrivă – acoperit sub un strat de zăpadă şi ninsoarea continuă…
Mai multe informaţii despre eveniment puteţi găsi pe site-ul oficial al competiţiei sau pe pagina lor de Facebook.
Sâmbătă şi duminică, pe scena special amenajată la baza pârtiei Kalinderu, vor concerta Alex Velea, Conect-R, Damian Drăghici şi Anna Lesko.

Similar Posts

3 thoughts on “Buşteni: Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă
  1. am fost si eu printre turisti…a fost superb…ma bucur ca in tara noastra se mai organizeaza si astfel de lucruri
    felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *