Ştiri de turism la zi

Ruşii şi chinezii obţin greu viză turistică pentru România

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a acuzat marţi Ministerul Administraţiei şi Internelor, într-o conferinţă de presă, că acordă greu vize turiştilor chinezi şi ruşi, blocând astfel sosirea acestora în România.
„Ce facem cu turiştii chinezi şi ruşi care vor să vină în România şi obţin greu viză? Deocamdată ne certăm cu reprezentanţii Ministerului de Interne. Chiar am avut pe blog nişte solicitări personale, pentru că oamenii au făcut invitaţii amicilor, cunoştinţelor fie din China, fie din Rusia, şi nu primesc viză. Şi au apelat la ministrul Turismului cu speranţa că s-o descurca şi i-o ajuta cumva”, a spus Udrea.
Ea a afirmat că problema este greu de rezolvat, pentru că procedura de acordare a vizelor este extrem de anevoioasă.
„Dacă vrei să primeşti viză mai repede faci un memoriu în care explici de ce te grăbeşti şi acolo nişte funcţionari se uită şi se gândesc dacă este bine să vii în România sau nu de sărbători. Problema e la Ministerul de Interne, la Oficiul de Migraţii. Deci e foarte greu şi este un blocaj pe care îl avem pentru o piaţă exgraordinar de importantă cum e China”, a spus Udrea.
Ea a adăugat că a semnalat problema atât preşedintelui Traian Băsescu, cât şi premierului Emil Boc.
„Dar întotdeauna, să ştiţi, funcţionarii sunt mai tari decât conducătorii instituţiilor. Deci până acum nu am reuşit să-i convingem să găsim o soluţie să-i primim mai repede pe aceşti turişti care, uitaţi, n-au vrut să rămână, se pare, nici în Franţa, nici în Italia, nici în Germania. Există un risc să vrea toţi să migreze în România, de aceea trebuie să fim foarte atenţi ce facem cu ei”, a mai spus Udrea. (MEDIAFAX)

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *