Avizierul de vacanţe Campanii "V" FRANTA, pe gustul meu LUMEA, PE GUSTUL MEU Promovate Recomandări Vacanţe la schi

Schi de vară… până-n seară!

Vă e dor de pârtiile de schi şi vi se pare că iarna e prea departe? Ce-aţi zice să faceţi o „combinată” în concediul din vara asta? O săptămână la mare, la soare – oriunde vreţi voi – şi-o săptămână la schi, în Alpii francezi! Pentru că a început deja sezonoul de vară la schi…!
În weekendul care abia a trecut, a debutat, în staţiunea franceză Les Deux Alpes, sezonul de schi de vară pe gheţar. La Tignes, staţiune şi mai celebră încă, datorită splendidului gheţar, sezonul începe şi el, în câteva zile, sâmbăta care vine.
Condiţiile sunt cât se poate de bune: o bază de zăpadă bună, aşezată temeinic peste iarnă, peste care se depune lin zăpadă proaspătă. Pe la prânz, temperaturile ajung la 21 de grade Celsius, iar dacă vrei, poţi combina o coborâre rapidă pe pârtie cu o oră de plajă, pe şezlong, în mijlocul zăpezilor. Dacă nu te ia frigul, poţi să începi cu plaja, sus, după care să-ţi dai vânt pe pantă, cu schiurile în picioare.
Pârtiile, se pare, weekendul acesta, au fost cum nu se poate mai bune. Mai prietenoase. Ascensoarele au funcţionat începând cu ora 7,30 dimineaţa, iar la orele 13,00 deja s-au închis. Sunt nu mai puţin de şapte lifturi la Les Deux Alpes…
Schiul de vară şi snowboardingul de vară sunt puţin diferite de cele din perioada de iarnă. Zăpada este mai moale, iar dacă temperaturile cresc, poţi să dai şi de băltoace sau noroi. De aceea e de preferat să urci dimineaţa devreme, cel mai târziu pe la 10-11, ca să nu ai astfel de surprize. După prânz, deja căldura soarelui pune probleme schiorilor. Nu şi celor care vor să se „sorească”…
Să nu credeţi însă că într-o astfel de staţiune vă veţi plictisi, după-masă. Nici vorbă! Puteţi să practicaţi ciclismul montan, tenisul, golful… Atunci când temperatura nu este foarte ridicată, se va putea schia şi după-amiaza, după orele 16.
Să vă mai dau însă câteva amănunte: 20 km de pârtii – cea mai lungă cădere verticală fiind de 750 m, un Snowpark care acoperă 18 hectare, un Funpark, 2000 de schiori pe zi. Se organizează şi cursuri pentru începători, şi la Les Deux Alpes, şi la Tignes.
Staţiunea se va închide oficial pe 1 septembrie. Adică imediat ce se termină, şi calendaristic, vara. Vor urma câteva săptămâni de „refacere”, pentru că pe la sfâritul lui octombrie începe sezonul de schi. Din nou! Cel obişnuit, din fiecare iarnă.
Dacă vreţi să schiaţi tot anul, este bine să mai ştiţi că-n ţara vecină (cu Franţa), în Elveţia, la Zermatt, sezonul nu se închide niciodată. Ţine 365 de zile în anii obişnuiţi şi 366, în cei bisecţi.
Pârtieeeee!…

Similar Posts

3 thoughts on “Schi de vară… până-n seară!
  1. Eu chiar ‘intreprind’ aceasta practica 🙂 Am fost de mai multe ori la ski in Alpii francezi si austrieci, iar dupa adrenalina la maxim pe partie, am facut si cateva concedii pe timp de iarna la noi in zone calde, iar sentimentul a fost placut. Diversitatea in hobby-uri si de sezoane mereu m-a atras.

    Claudiu, CEO Clausweb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *