Ştiri de turism la zi

Pârtiile de schi de la Cavnic, deschise în noaptea de Revelion

Pensiunile agroturistice, precum şi o mare parte din pensiunile care activează în oraşe au fost rezervate pentru noaptea de Revelion şi cele două zile de vacanţă, iar pârtiile de schi din staţiunea montană Cavnic vor fi deschise şi pe durata nopţii dintre ani.

Directorul ANTREC Maramureş, Victoria Berbecaru, a declarat joi, 29 decembrie, că majoritatea pensiunilor turistice din sate şi comune au fost rezervate pentru Revelion, iar în peste 70% dintre pensiuni rezervarea a fost efectuată încă din toamnă.

„Unele rezervări au fost luate încă din lunile septembrie-octombrie. Turiştii care obişnuiesc să petreacă sărbătorile de iarnă în Maramureş au fost precauţi şi au evitat posibilitatea pierderii unui loc spre o anumită destinaţie ori un loc aşezat într-un peisaj deosebit. Deşi ne-am speriat de situaţia economică dificilă, interesul turiştilor pentru o scurtă vacanţă la sat încă se bucură de atenţie”, a spus Victoria Berbecaru.

Proprietarii pensiunilor s-au pregătit încă de la începutul lunii decembrie cu cele necesare unui meniu bogat, îndeosebi format din alimente şi alte produse ce provin din gospodăriile proprii. Din meniul aşezat pe masă românilor şi străinilor în noaptea de Anul Nou fac parte preparatele din carne de porc, pui sau vită, pâinea coaptă pe vatră, cozonacii, supa de tăiţei, ciorba de burtă, răciturile, cârnaţii sau caltaboşii, sarmalele, vinurile şi ţuica de casă.

Costul vacanţei de sărbători oscilează în funcţie de numărul de margarete al pensiunii şi oscilează între 700 şi 1.200 de lei. De asemenea, un număr apreciabil de pensiuni şi pârtii de schi, muzee şi sistem de închirere „rent a car” acordă reduceri de 10% posesorilor cardului „Maramureş Pass”.

Administratorul pârtei de schi „La Icoană” (Cavnic) din Munţii Gutâiului, Cristi Costin, a spus că pentru amatorii de petreceri în aer liber pârtia va deschisă în noaptea de Revelion până la ora 2,00.

În staţiunile montane Mogoşa, Izvoarele, Şuior şi Borşa preţurile variază între 800 şi 1.200 de lei de persoană cu toate serviciile incluse. (AGERPRES)

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *