Reţete

Salată de creier, ca-n vremea lui Brâncoveanu

La Curțile preacreștinului domn Constantin Brâncoveanu, serbările și ospețele și-au avut rostul lor. Marele maestru de ceremonii, preaînvățatul stolnic Constantin Cantacuzino stăpânea cu dulceață peste cămările și cuhniile domnești.

Era culinae prefectus între o dulceață de trandafiri și o saraiglie cu miere, a izvodit rețepturi din cele patru colțuri ale vântului pentru cuptoarele și chiupurile boierilor cu stare.

În cartea cu blazon plină de rețepturi lăsată moștenire Zincăi Cantacuzino, nepoata sa, a făcut cunoscută o salata de creier așa cum s-a arătat oaspeților de seamă din Levant și Occident.

Se fierbe un kilogram de creier într-un oloi și pentru savoare, se pun: foi de dafin, piper boabe, sare, bobițe de enibahar și un strop de oțet. Se scurge cu grijă să……………

Citește mai departe pe blogul Kera Calița

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *