AUSTRIA, pe gustul meu Avizierul de vacanţe City break Oferte turism

Românii, pe locul 11 în lume la cazarea in Viena

Turistii români au cheltuit peste 3,8 milioane de euro în primele cinci luni ale anului pentru cazarile în hotelurile si pensiunile din Viena, situându-se pe locul 11 în lume într-un top al noptilor de cazare petrecute în capitala Austriei, reiese dintr-un bilant întocmit de Asociatia Vieneza de Turism (WienTourismus). ‘Din ianuarie si pâna în iunie a.c., au fost înregistrate din România 50.365 sosiri si 103.823 nopti de cazare. Aceasta înseamna o scadere de 4,5%, respectiv 4,3% în comparatie cu anul trecut. Pentru cazarile în hotelurile si pensiunile din Viena românii au cheltuit din ianuarie pâna în mai peste 3,8 milioane de euro. Chiar daca nu se mai afla în top 10, România a ramas o piata de interes pentru Asociatia Vieneza de Turism’, se arata în comunicatul citat. În afara de România, singurele piete importante pentru turismul vienez care au suferit scaderi sunt Italia, Spania si Olanda. La polul opus se afla Marea Britanie, care a înregistrat o crestere de 8% sau Rusia, cu o crestere de 14%. În primul semestru din 2013, capitala Austriei a înregistrat un nou record: un total de 5,7 milioane de nopti de cazare, ceea ce înseamna o crestere de 3,1% în comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Peste 80% dintre noptile de cazare provin de la turistii din strainatate. O crestere de 3,3% a fost înregistrata si în cazul sosirilor în capitala Austriei, numarul acestora ajungând la 2,6 milioane. Conform datelor din 2011, vizitatorii Vienei, inclusiv participantii la congrese si cei veniti în interes de afaceri, cheltuiesc în medie 265,1 euro de persoana si noapte de cazare. La aceasta suma se iau în calcul costurile pentru cazare, mâncare, cumparaturi, transport, intrari la muzee etc.

Similar Posts

2 thoughts on “Românii, pe locul 11 în lume la cazarea in Viena
  1. Nu am fost inca in Viena, dar e pe lista de asteptare, sunt multe obiective interesante acolo. Ma intreb cat de bine te poti descurca in acest oras numai cu engleza, fiindca nu stiu o boaba de germana.

  2. o alegere foarte buna facuta de cei care au ales sa faca vacanta in viena, este foarte frumos si lumea este foarte civilizata decat la noi unde suna maneaua din bmw ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *