Daniel Muraru Promovate

Un fotograf printre românii din Valea Timocului

Fotografii: DANIEL MURARU

Text: Simona Lazăr

Pe românii timoceni, Daniel Muraru i-a descoperit acum patru veri. „Am fost invitat la ei de Duşan Pârvulovici, odată cu el am intrat între oamenii de acolo. Mi-am făcut prieteni. Mulţi îşi caută rădăcinile româneşti, dincolo de apă, pe malul stâng al Dunării”, spune. Nu ne-am mai văzut de mult. Cam de pe vremea când, lucrând la acelaşi ziar, îl luam după mine prin satele Bacăului, în căutarea monumentelor vechi bisericeşti şi-a obiceiurilor încă nealterate… Eu puneam întrebări, el fotografia. Stăm acum pe un peron din Gara de Nord, între două trenuri, şi răsfoim un album de fotografii. E albumul expoziţiei pe care a deschis-o de curând la Belgrad – Monumente vechi funerare din Valea Timocului. De 1 decembrie s-a întors printre timoceni…
Nu ne-am mai văzut de mult. Cam de pe vremea când, lucrând la acelaşi ziar, îl luam după mine prin satele Bacăului, în căutarea monumentelor vechi bisericeşti şi-a obiceiurilor încă nealterate… Eu puneam întrebări, el fotografia. Stăm acum pe un peron din Gara de Nord, între două trenuri, şi răsfoim un album de fotografii. E albumul expoziţiei pe care a deschis-o de curând la Belgrad – Monumente vechi funerare din Valea Timocului. Vrea să le prindă chipurile, gesturile de-o clipă şi zâmbetul, pentru eternitate. Câteva dintre fotografiile expediţiilor lui pe Valea Timocului le găsiţi şi aici, pe Vacanţierul…

Similar Posts

One thought on “Un fotograf printre românii din Valea Timocului
  1. Romani timoceani sunt ca si o oia perduta cine isi cauta oile ei!!!
    Sunt si io de acolo da este reau ca sarbi sunt vazuti in ocilor romanilor de la Romania ca bun si impare reau ca asa este viata pentru ca se conoasce adevarata situatia trebuie trecut ceva ani.

    Da pentru ei sarbi bun si nu sunt mai sigur cine suntem noi pentru ca sunt multi de la noi cine sunt supusi cu presiuna despre servic, priatenia, familia, politica sau alte prostie si asa societata sarba le merge bine in fata „romanilor” cine nu iubesc rusi doar iubesc sarbi da iar sarbi iubesc rusi (dovada peste 25 000 din Kosova a cautat cetenia rusa si mai mukte sunt)..

    Cine mai poate intelegea ce vrea romani sau ce este mai bine vorbim ca ei de la timoc nu pre au sanse se existeaza da iar nu se stie niccind tot este posibili!!!

    Sarbatoare fericite pentru Craciun si bun anul al nou in 2012 la totsi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *