Avizierul de vacanţe Fără categorie Fun News Recomandări

Printul Charles si Mandra Chic

Text : Mandra Chic

Prinţul Charles şi un nou element românesc care îi atrage atenţia: Colţul Românesc Mândra Chic, de la Muzeul de Pânze şi Poveşti din Mândra, Ţara Făgăraşului, Transilvania!

Colţul Românesc a fost prezentat şi dăruit Prinţul Charles de Wales, moştenitorul tronului Regatului Unit al Marii Britanii, de către prietenii noştri de la Fundaţia Adept Transilvania, care au organizat zilele trecute la Londra (cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al ambasadei noastre de acolo) „Transylvania Festival”!
Ben Mehedin, purtătorul de cuvânt al Fundaţiei Adept: “ I-am prezentat Alteței Sale Regale însemnătatea colților de lup în tradiția și cultura populară românească… M-a întrebat, cu vădit interes, unde apar aceștia şi i-am spus, aşa cum ştiu de la voi, că pe diferite elemente din proximitate: stilizaţi pe haine, în arhitectura caselor, pe lăzile de zester sau de grâne… I-a plăcut şi l-a primit cu drag!”

Colţul Românesc este o perniţă decor, pregătită în atelierele -şezătoare Mândra Chic, din cadrul Muzeului de Pânze şi Poveşti. Reinterpretarea colţilor lupului din folclorul românesc, în design modern ( ne protejază, vede drumul prin întuneric şi ne va scoate la lumină! )

Perniţele noastre decor sunt ca o poveste neştiută, despre români, un neam de oameni faini, ce te poate învăţa să visezi frumos… Caută-i! Caută-le poveştile! Te aşteaptă cuminţi în fiecare bucăţică de pânză recuperată şi reinterpretată, care vine de demult, de pe vremea în care îngerii adormeau de mână cu oamenii, în aşternuturile lor curate de cânepă şi in! Din vremurile în care Dumnezeu venea des prin colţul nostru de lume, ca să îşi ia ţesăturile cu care e împodobit şi astăzi Raiul!

http://coltulromanesc.blogspot.ro/search/label/3.%20Colţul%20Românesc%20şi%20Prinţul%20Charles

Similar Posts

One thought on “Printul Charles si Mandra Chic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *