Avizierul de vacanţe Promovate Sfaturi de vacanţă

Prima pistă de bull-karting din România se inaugurează la Mălini

O întrebare de o mie de puncte: ce poți să faci, în mijlocul verii, pe o pârtie de schi?  Răspunsul l-am primit la Mălini – localitate din județul Suceava intrată în conștiința turistului român, încă de acum o jumătate de veac, datorită casei memoriale a poetului Nicolae Labiș, iar de câțiva ani și ca stațiune de schi de interes local. Vara aduce la Mălini o prioritate națională. Peste numai câteva zile, la începutul lunii august, aici va fi inaugurată prima pistă de… bull karting din țară.

De la primarul Petru Nistor am află că 25 de bull kart-uri au fost achiziționate de primăria din Mălini pentru a folosi, pe timp de vară, instalația de teleschi deja existentă. Pista propriu-zisă – căreia mă simt tentată să îi zic… pârtie, căci urmează panta celei de schi – a fost amenajată deja. O dată cu ultimele aprobări ale organismelor abilitate, se apropie și timpul pentru marea inaugurare. Pensiunile din Mălini – 23 la număr, cu o capacitate de cazare de aproape 500 de locuri – sunt gata să-și primească turiștii. Cele trei restaurante din comună sunt și ele capabile să lucreze la capacitate maximă. Cu această atracție unică – bull-kart-urile – Mălinii intră în acest sezon estival în topul destinațiilor naționale.

Știu că aveți întrebări: ce sunt bull-kart-urile, cum se folosesc și care e, până la urmă, marea atracție a verii, pe… pârtia de schi? Răspunsurile le primim de la dl Vasile Popescu, șef de instalații la teleschi Mălini.

”Cu trei ani și ceva în urmă s-au achiziționat 25 de bull-kart-uri. Acestea sunt un soi de triciclu pentru agrement (n.n. – ca să fim mai exacți în descriere, ar trebui să spunem că sunt un hibrid între kart – ca aspect, tricicletă – prin numărul de roți, și sanie – prin modul de deplasare, doar că pe timp de vară). Aceste bull-kart-uri pot funcționa doar având un teleschi. Teleschiul noi îl avem deja, el a fost adaptat pentru a putea fi utilizat pentru urcarea pe culme a vehiculelor”.

Concret, lucrurile funcționează astfel: turistul ………….

Citește mai mult AICI

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *