Avizierul de vacanţe Promovate Restaurante din Bucureşti

Perspectiva vechilor cherhanale pontice, într-un restaurant bucureștean. Cherhanaua Ancora

Anotimpurile se succed cu repeziciune, restricțiile postului, dezlegările la pește și zilele de dulce trec unele pe lângă altele și te provoacă să le respecți (ori să le încalci, cu măsură), dar o constantă rămâne pe harta gustativă a Bucureștilor, între acele restaurante de pește pe care le cauți cu asiduitatea exploratorilor de savori se va afla mereu… Cherhanaua Ancora.

Gustare Cherhana
Gustare Cherhana. Călătorie în doi, cu lotca gusturilor bune

Și pentru că am zis „cherhana”, din întreaga listă de bucate de-o seducătoare inspirație marină, aleg să vă recomand azi… o Gustare Cherhana: hamsii marinate, barbun marinat, salată de icre de știucă cu ulei din sâmburi de struguri, zacuscă de casă cu sturion, tzatziki.

Este un preparat din categoria gustărilor reci, compus din hamsii argintii, marinate în casă – inclusiv în varianta picantă – nu mai mari decât… degetul mare al pescarului încercat, care-și lasă năvoadele în ape înainte de îngânarea nopții cu ziua, ca să le scoată apoi, în lumina ultimelor stele licăritoare, pline de peștișori năzdrăvani. Și mai este barbunul marinat, îmbrăcat în haina lui roz-roșiatică, precum orizontul răsăritului de soare la Pontul Euxin. Și se-adaugă bucuriilor gustative salata de icre de știucă cu ulei de sâmburi de struguri – delicată precum mătasea care flutură în briza amiezilor, zacusca de sturion cu abia ghicite asprimi deltaice și sosul tzatziki, echlibrând, astfel, savorile Pontului Euxin cu cele ale peștelui de apă dulce, cu o delicată tușa mediteraneană, pentru a deschide pofta de alte și alte bucate delicioase.

Nu sunt multe, între aceste restaurante de pește, cele care să-ți ofere, deopotrivă, perspectiva vechilor cherhanale de la Pontul Euxin – cele în care pescarii hirsuți își descărcau coșurile lor prea-bogate în pești lucitori -, cu promisiunea unei gastronomii mai sudice și mai delicate în gust și poveste, lenevind sub soarele Mediteranei.

Vrei să iei masa și nu știi să alegi dintre atrăgătoarele restaurante de pește din București. Noi avem un răspuns pentru tine: Cherhanaua Ancora!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *