ASIA, PE GUSTUL MEU Călătorii culinare Hai hui prin lume Oferte speciale Pelerinaje Prietenii "V" Profesioniştii Recomandări Târguri de turism

IORDANIA – TURISM 12 din 12

Text
Valentin Tigau, Simona Lazar

Turism pur si simplu, turism religios, turism pentru orice varsta si pentru orice categorie de persoane, asta ne asteapta in Iordania, tara inca nedescoperita si nevalorificata de romani la intreaga ei bogatie de valori.

Intre Romania si Iordania, a existat, dintotdeauna, o relatie foarte buna, avand in vedere faptul ca multi iordanieni au fost studenti in Romania. Acum, ei s-au intors si aproximativ 20.0000 sunt casatoriti cu femei din Romania care traiesc alaturi de ei, in Iordania – ne spune Ahmad Kraishan, senior area marketing manager in cadrul Oficiului Na]ional de Turism al Iordaniei (www.visitjordan.com).

Vacantierul : Ce ofera Iordania turistului roman?
Ahmad Kraishan: Cand vine in Iordania, calatorul roman se poate bucura de diversitatea ofertei turistice. Iordania poate fi considerata tara cu cele mai multe obiective turistice din lume. In primul rand, romanul poate vedea orasul antic Petra, considerat una dintre minunile lumii. O alta atractie este locul unde a fost botezat Isus Hristos, loc recunoscut de Vatican ca fiind cel originar. De asemenea, turismul balnear beneficiaza, in Iordania, de o baza foarte puternica, la Marea Moarta, situata in locul cel mai jos de pe pamant si cu o salinitate extrema.

Vacantierul: Ce ar recomanda Iordania cu prioritate fata de alte destinatii turistice aflate la distanta medie sau lunga de Romania?
Ahmad Kraishan: Numarul turistilor romani care viziteaza Iordania este, in ultimul an, in crestere. Distanta geografica dintre Iordania si Romania nu este foarte mare; este acoperita de doua curse aeriene directe, saptamanal, intre Bucuresti si Amman. Practic, este vorba de 2 ore si 25 de minute cu avionul intre cele doua capitale, ceea ce constituie un argument favorabil in alegerea destinatiei. Iordania a fost prezenta, in noiembrie 2013, la Targul de Turism al Romaniei, pentru a-si promova imaginea si oferta turistica. E greu, totusi, sa refacem, in timp scurt, decalajul creat de lipsa unei promovari eficiente, inainte de 2013. De aceea, anul acesta, suntem prezenti, iarasi, de data aceasta, in martie, la Targul de Turism al Romaniei.

Vacantierul: Pe cati turisti romani scontati in 2014?
Ahmad Kraishan: Estimam ca numarul de turisti romani in Iordania e, acum, relativ mic, raportat la potentialul celor doua tari. Ne asteptam ca el sa creasca, chiar pana la concurenta cu cel din SUA sau din Europa de Vest care ocupa primele locuri in topul vizitatorilor. Portile Iordaniei sunt deschise pentru romani, mai ales ca in tara mea se face turism 12 luni din 12!…
(traducere : Adel Mahadin)

Circuit 9 zile in Iordania, cu Movenpick

Ziua 01: BUCURESTI – AMMAN
Intalnire cu reprezentantul Agentiei Movenpick/Aerotravel pentru procedura de imbarcare pe cursa Tarom spre Amman, durata de zbor,aproximativ 2:15 ore. Sosire pe aeroportul QAI,ne intalnim cu reprezentantul Movenpick/Aerotravel –Iordania. Finalizarea formalităților de emigrare, transfer la Amman, check – in la hotel si cazare.
Ziua 02: AMMAN – JERASH – AMMAN
După micul dejun, bucurați-vă de Amman City Tour. O vizită în Cetatea si Amfiteatrul Roman, vechiul si noul Amman, apoi ne indreptam spre Jerash. Situat la 48 de kilometri distanta de Amman, Jerash este unul dintre cele mai mari si mai bine pastrate orase romane din afara Italiei si cel mai important centru ecleziastic din Decapolis (cele zece cetati unde, conform traditiei crestine, Isus a facut minuni). Asezarea este mentionata si in Biblie, sub numele de Gerasa. Intoarcere la hotel în Amman, cina si cazare.
Ziua 03: AMMAN – MADABA – MUNTELE NEBO – KERAK – SHOUBAK – PETRA
Dupa micul dejun, check – out, transfer spre Petra .Pe drum oprire si vizita Madaba. Madaba se afla la aproximativ 30 de kilometri sud de orasul Amman. Madaba este un oras mentionat inca din cele mai vechi timpuri, in Sfanta Scriptura el fiind numit „Medeba”. Astfel Biserica Sfantul Gheorghe, aflata in grija grecilor, este biserica ortodoxa din localitatea Madaba, Iordania. In interiorul acestei biserici, intr-un mozaic original ce acopera o parte din pardoseala, se pastreaza pana astazi una dintre cele mai vechi harti ale Tarii Sfinte. Harta din mozaic, intinsa pe podeaua bisericii, dateaza din anul 560. Pe aceasta harta apar ilustrate Palestina, cetatea Ierusalim, orasul Betleem, orasul Ierihon, raul Iordan, Marea Tiberiadei si Marea Moarta. Continuam cu o oprire la Muntele Nebo. Muntele Nebo, locul unde Dumnezeu a vorbit pentru ultima oara cu Moise. Un pelerinaj la Muntele Nebo din Iordania este echivalent cu o intoarcere in istorie cu cåteva mii de ani, pentru ca Nebo este locul unde Moise, una dintre cele mai importante figuri ale Vechiului Testament, poarta ultima discutie cu Dumnezeu. Continuam spre Petra cu inca o oprire in Kerak. Magnifica fortareata cruciata de la Kerak, denumita si Crak des Moabites, se inalta asupra vailor si dealurilor, inconjurata ca un vapor deasupra unor imense valuri de piatra. Istoria asezarii cu denumirea bilblica de Charach Mouba este foarte timpurie, conform dovezilor arheologice, datand de aproximativ 3500 de ani , la scurt timp dupa Exod, ca parte a tinutului Moab. Ultima oprire la Shoubak, Castelul Shoubak fosta denumire de Crak de Montreal, acesta a fost construit in secolul XII in timpul regelui Baldwin I al Ierusalimului, cu scopul de a veghea asupra drumului dintre Damasc si Cairo. Iar la doar 75 de ani dupa ce a fost construit a fost cucerit de catre Saladin, in perioada in care cruciatii ce stapaneau Ierusalimul, pierdeau teren in fata musulmanilor. Sosirea la Petra check – in la hotel, cina si cazare.
Ziua 04: PETRA – WADI RUM
Dupa micul dejun, check – out, Bucurați-vă de vizita in Petra. Petra însemnând piatră (Al-Batrāʾ) este un fost oraș antic, situat în Iordania. Este unul din cele mai celebre situri arheologice din lume, datorită templelor săpate direct în stâncă, cel mai cunoscut fiind „Trezoreria” („Al Khazneh”), în stil grecesc, cu o înălțime de 42 m, unde s-a turnat și partea finală a filmului „Indiana Jones și ultima cruciadă”. În antichitate orașul se numea Rekem și apare menționat în manuscrisele de la Marea Moartă. Se presupune că a fost construit începând cu secolul al VI-lea î.Hr., de către nabateeni, un popor semitic și a fost capitala lor până în 106 d.Hr., când a intrat în componența Imperiului Roman, devenind capitala provinciei Arabia Petrea. În 1985 Petra a fost inclusă în lista UNESCO a locurilor din patrimoniul mondial. Este și una din Cele 7 noi minuni ale lumii. Transfer in desertul Wadi Rum. Bucurați-vă 2 ore 4X4 Wheel Drive in desertul rosu. Wadi Rum de asemenea, cunoscut sub numele de Valea Lunii ( Wadi al Qa mar) este o vale tăiata în gresie și piatră de granit în sudul Iordaniei 60 km (37 km) la est de Aqaba , ea este cel mai mare vale în Iordania. Numele Rum înseamnă „mare” sau „ridicat”. Pentru a reflecta corespunzător pronunția arabă, arheologii transcriu numele ca Wadi Ramm. De la Wadi Rum.Check-in la Rose Sand Camp, cina si peste noapte, în Wadi Rum.
Ziua 05: WADI RUM – AQABA
Dupa micul dejun, check – out, transfer la Aqaba, check – in la hotel în Aqaba, timp liber pentru a ne bucura de plajă, la Marea Rosie. Cina si cazare.
Ziua 06 & 07: AQABA
Mic dejun si cina la Hotel – zile libere, timp libere – cina si cazare.
Ziua 08: AQABA – RAUL IORDAN – BAPTISM SITE – MAREA MOARTA – AMMAN
Dupa micul dejun, check – out, transfer la Baptisim Site (locul unde a fost botezat Hristos) Raul Iordan, principala apa curgatoare a Palestinei, izvoraste din Muntii Libanului, apoi traverseaza Marea Galileii si dupa un lung si sinuos traseu se varsa in Marea Moarta. Iordanul este pomenit in Sfanta Scriptura de peste 150 de ori. Cel mai important moment in care apare Iordanul este, fara indoiala, Botezul Domnului, relatat de toti cei patru evanghelisti. Continuam spre Marea Moarta. Numele de „Marea Moartă” este atribuit de Hieronymus (secolul IV). Înainte era numită Marea de Sare sau Marea de Asfal. Numele de „Marea Moartă” nu este deloc exagerat: datorită salinității ridicate aici nu este posibilă viața. Denumirea de „Marea Moartă” a fost dată de grecul Pausanias, cel care a și cercetat-o pentru prima dată. Această porțiune a Iordaniei se afla la 396 m sub nivelul mării. Timp liber pentru înot, relaxare la Amman Tourist Beach Rest House de la Marea Moarta.Intoarcere la Amman ,bucurandu-va de o cină tipica la Restaurant Tawahin Al-Hawa.
Ziua 09: AMMAN – BUCURESTI
Transfer la aeroportul QAI injurul ora 00:30 pentru zbor spre Bucuresti
# Sfârșitul programului #
* Pret per persoană in cameră dubla, hoteluri 4* cu demipensiune: – 1080 Euro:
Jerusalem International Hotel (Amman)
Petra Panorama (Petra)
Marina Plaza Tala Bay (Aqaba)
Supliment Single: 420 Euro
Tarifele includ:
– 7 nopti cazare la hoteluri de 4* astfel: Amman – 2 nopti, Petra – 1 noapte, Wadi Rum – 1 noapte in corturi beduine, Aqaba – 3 nopti.
– Demipensiune
– Bilet avion, Compania Tarom, Bucuresti – Amman si retur
– Transferurile si excursiile mentionate in program
– Ghid
– Insotitor limba romana
– Cina la Restaurant Tawahin Al-Hawa din ultima zi
– Taxe de intrare la obiectivele turistice mentionate (Fortareata Amman, Amfiteatrul Roman, Jerash, Madaba, Muntele Nebo, Castelul Kerak, Petra, Wadi Rum, 2 ore 4×4 Wheel Drive, locul botezului si Marea Moarta)
– Asistenta turistica la plecare si sosire

Tarifele nu includ:
– Bacsisuri
– Taxa de aeroport 156 euro/ persoana
– Taxa de viza aprox: 25 euro
– Asigurarea medicala
– Alte cheltuieli de natura personala.
Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 12 ani achita 25% din tariful fara taxe.
Supliment 90 euro/ persoana + taxe de aeroport*- bilet de avion, Compania Tarom, pentru plecari din:
Timisoara
Cluj
Oradea

Similar Posts

2 thoughts on “IORDANIA – TURISM 12 din 12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *