Muzee, expoziţii, festivaluri Promovate

Elena Băsescu, Elena Udrea, Anca Boagiu și Rodica Stănoiu au petrecut Revelionul la Urziceni

Ca de obicei, în decembrie, la Urziceni se petrece un eveniment important. Vine Revelionul! Dar nu pe 31 ianuarie, cum e datina, ci pe 17 decembrie. De ce? Pentru că pe 17 decembrie a avut loc cea de XVI-a ediție a Festivalului de Umor, de 5 ani și cu participare internațională, “Revelionul Caricaturiștilor”.
Peste 150 de caricaturiști din 40 de țări au trimis aproape 500 de lucrări pentru a obține mult râvnitele premii ale Festivalului pentru tema acestui an: “Love for sale”, iar la secțiunea Portret: “Femei celebre în politica românească”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Juriul internațional, condus de maestrul Iulian Pena-PAI, a avut o misiune dificilă în a decide câștigătorii. După îndelungi dezbateri, Premiul întâi, în valoare de 1000 de dolari, a plecat în Polonia, la Alicja Bednarek, premiul doi, de 700 de dolari, s-a dus în Olanda, la Bert Witte, iar Premiul trei, în valoare de 500 de dolari, a rămas în România, la Pavel Botezatu. Pe lângă acestea, juriul a acordat 10 premii speciale lui: Cristian Topan (Ro), Werner Rollow (Ger), Ivailo Tsvetkov (Bg), Mihai Boacă (Ro), Sunnerberg Constantin (Belgia), Doru Axinte (Ro), Darko Pavic Dajka (Croația), Serdar Sayar (Turcia), Vlado Volas (Serbia) și Marian Serban (Ro), care au împărțit 300 de dolari.
La sectiunea Portret, premiile, în valoare de 300 dolari, au fost: Premiul întâi s-a dus la Valentin Chibrit, pentru a sa Elena Băsescu. Premiul doi, ex-aeqvo l-au câștigat Cristian Mihăilescu, caricaturistul Expes-Press, pentru Rodica Stănoiu și Leonte Năstase cu a sa Elena Udrea. Premiul trei, ex-aeqvo a mers în Finlanda la Heino Partanen și în România, la Iulian Lulu, pentru a sa Anca Boagiu.
Epigramiștii s-au întrecut și ei pe aceeași temă “Love for sale”, desemnându-și câștigătorii astfel: Premiul întâi – Vasile Larco (Iași), Premiul doi – Petru Ioan Garda (Cluj), Premiul trei – Mihail Sălcuțan (Buzău). (C.M.)

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *