Ştiri de turism la zi

CLUBUL DE CICLOTURISM NAPOCA, la 20 de ani

Duminica, 3 iunie 2012, se implinesc 20 de ani de activitate a asociatiei turistice sportive civice si ecologiste CLUBUL DE CICLOTURISM  „NAPOCA” (CCN), una dintre cele mai active ONG-uri clujene, care are si  numeroase actiuni la nivel national si international.
De doua decenii, CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens,  CCN activeaza in 4 domenii importante si complementare: promovarea bicicletei, sporturi montane, protectia mediului, tineret si civic.
Este o organizatie independenta, democratica, non-profit si nepartizana  politic, avand caracter atat militant cat si de loisir, actionand in  principal in beneficiu public, si secundar in cel al membrilor sai.
CCN se bazeaza exclusiv pe voluntariat si reuneste peste 150 de membri  activi si aderenti, majoritatea tineri clujeni cu studii superioare in  variate domenii, ceea ce confera asociatiei un nivel remarcabil de  expertiza. CCN nu desfasoara activitati economice.
Clubul de Cicloturism „Napoca” are relatii de colaborare cu multe  autoritati, institutii, firme si organizatii din tara si strainatate,  este afiliat la Federatia Biciclistilor din Romania (FBR) si Coalitia  pentru Mediu (CMR), asigura reprezentarea Romaniei in Federatia  Europeana a Biciclistilor (ECF) si face parte din numeroase alte  coalitii si grupuri de lucru ONG, printre care coalitiile PROVELO,  CLUTIN, ECOCLUJ si CLUJBIKE, precum si din diverse comisii oficiale  organizate de autoritatile publice.
„In cei 20 de ani de existenta, CCN a derulat sute de proiecte si multe mii de actiuni de teren si de sala in domeniul turistic, sportiv, civic  si ecologist, avand la activ expeditii cicloturistice si alpinistice pe  toate continentele, documentand cicloturistic toate zonele Romaniei,
reusind printre altele sa obtina instituirea a 13 noi zone naturale  protejate, editand ghiduri si harti turistice, si multe altele” a  declarat Simona Pop, presedintele CCN.
„Am organizat si zeci de concursuri, marsuri si conferinte, am facut  peste 1000 de prezentari publice de imagini foto si video cu acces  gratuit, am initiat gratuit sute de persoane in cicloturism si sporturi montane, am obtinut emiterea sau modificarea multor acte normative, am  purtat cu succes multe procese contra autoritatilor, anuland hotarari  abuzive care afectau natura, turismul si biciclistii, am publicat in presa mii de articole si am aparut de multe sute de ori la radio si  televiziune, am refacut marcaje turistice si am amenajat trasee de escalada, am facut actiuni de igienizare si multa educatie ecologica in  scoli si facultati, si avem planuri mari si pe viitor, desi suntem o  organizatie locala cu resurse modeste” a declarat directorul executiv  CCN Radu Mititean.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *