Destinaţii de legendă

VIDEO: MISTERUL incredibil al unei peşteri din ţara noastră, considerată CAPSULA TIMPULUI

“Comoara din adâncuri” a fost desoperită întâmplător în anul 1986 de reputatul geolog Cristian Lascu, în timp ce studia proprietăţile solului în vederea construirii unei termocentrale în Mangalia.

Unică în lume, peştera Movile care se întinde pe aproximativ 12.000 de metri pătraţi ascunde un mister greu de explicat, care i-a fascinat şi preocupat intens pe cercetătorii de la NASA. Atraşi de enigma vieţii din peşteră, acestia au făcut cercetări intense la faţa locului, iar concluziile lor au fost de-a dreptul surprinzătoare.

Caverna este unică datorită sistemului de chemosinteză prin care organismele au supravieţuit, în lipsa oxigenului, prin oxidarea unor substanţe minerale.

Peştera adăposteşte câteva zeci de specii noi, printre care şi miriapode, pseudoscorpioni, melci şi păianjeni. Totuşi, vieţuitoarele sunt complet diferite faţă de cele de la suprafaţă: au o culoare pală, iar lipsa vederii este compensată de antenele lor uriaşe, care le ajută să se deplaseze pe întuneric.

Află mai multe detalii surprinzătoare despre colosala descoperire din Dobrogea cunoscută drept „capsula timpului” și urmărește VIDEO

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *