Ştiri de turism la zi

Turişti rămaşi cu maşina înzăpezită pe Transfăgărăşan, coborâţi în siguranţă de jandarmi şi salvamontişti

Trei turişti care au rămas înzăpeziţi cu maşina în zona Transfăgărăşanului, pe un sector de drum închis circulaţiei în această perioadă, au fost coborâţi în siguranţă de pe munte după o intervenţie a jandarmilor şi salvamontiştilor. Intervenţia a avut loc în cursul nopţii trecute, în urma unui apel la 112, a anunţat joi ofiţerul de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş, locotenentul Liviu Sîia.

„Am fost sesizaţi despre faptul că, în timp ce se deplasau cu ajutorul unui autovehicul de teren pe DN 7C, dinspre cabana Capra înspre zona Bîlea Lac, trei persoane au rămas înzăpezite, nemaiputând continua deplasarea. Patrula mixtă formată din jandarmii montani şi salvamontiştii argeşeni, care acţionează întotdeauna în sistem integrat în zona montană, s-a deplasat la locul indicat, constatând că cei trei se aflau lângă autovehiculul înzăpezit”, a precizat ofiţerul de presă al IJJ Argeş. Jandarmii şi salvamontiştii au deszăpezit autovehiculul blocat şi l-au tractat până într-o zonă în care a putut fi efectuată manevra de întoarcere în condiţii de siguranţă, după care turiştii, două femei şi un bărbat, au coborât în zona Piscu Negru, de unde şi-au putut continua deplasarea spre Curtea de Argeş.

Autorităţile le recomandă şoferilor care se deplasează pe DN 7C Transfăgaraşan în această perioadă să nu încerce să circule cu autovehiculele dincolo de zona Capra, înspre Bâlea Lac, întrucât drumul este închis, fiind impracticabil pe timpul iernii din cauza zăpezii viscolite.

Pentru accesul în zona montană, turiştii trebuie să echipeze autoturismele pentru iarnă, să aibă carburant suficient pentru a ţine motorul pornit în situaţia în care rămân înzăpeziţi şi să se informeze asupra itinerariului şi a condiţiilor meteo înainte de a pleca la drum. (Agerpres)

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *