Fun News

Ofertă turistică de la Mama Natură: nisip şi zăpadă, la pachet! În Sahara…

Credeţi că ştiţi totul în materie de oferte turistice? Ce le-a oferit Mama Natură turiştilor din Algeria nici o agenţie nu ar fi putut să le promită: vară şi iarnă la pachet. Nisip şi zăpadă! În Sahara!

A trecut vremea de când a spune “când o ninge în Sahara” era similar cu “cu când o zbura porcul” sau “la Sfântu-Aşteaptă!”. Dacă chiar v-aţi luat ca reper temporal ziua în care va ninge-n Sahara, atunci trebuie să fiţi mulţumiţi, ce v-aţi pus în cap se va întâmpla, pentru că… în Sahara a nins. Şi nu aşa, o pătură subţire de omăt, ci ninsoare în toată regula, care s-a aşezat deasupra nisipului roşu şi-n coroanele palmierilor.

Acest eveniment excepţional s-a produs marţi – dar cu evenimentele excepţionale de la noi din ţară, n-am găsit vreme să vi-l semnalez până azi. Sahara, cel mai mare deşert din lume, unde temperaturile sunt, de obicei, în jurul a 50 de grade Celsius, s-a înregistrat, pe 17 ianuarie, o importantă cădere de zăpadă, în regiunea Bechar, din nord-vestul Algeriei, în apropiere de graniţa marocană (câţiva fulgi rătăciţi au ajuns şi prin Maroc, fără să aibă nevoie de viză, se bârfeşte pe la colţuri). Dintr-o dată, palmierii de la marginea drumului s-au încărcat de omăt şi trecătorii au devenit martorii unei scene suprarealiste. Specialiştii spun că de vină sunt nişte fronturi atmosferice şi vânturi similare celor din Siberia, care au traversat zona, schimbând, pentru puţină vreme, peisajul oriental şi ducându-ne cu gândul la staţiunile de schi.

Fenomen rarisim, ninsoarea din Sahara a fost percepută ca o veste bună, de locuitori, pentru că mantia de zăpadă aşezată deasupra dunelor de nisip nu face decât să sporească pânza freatică necesară culturilor din oaze, susţine saitul eMarrakech.

O altă veste bună este că, după o uşoară derută, conducătorii auto de pe şoselele care traversează deşertul au făcut faţă provocării, chiar dacă nu aveau… anvelope de iarnă.

În fine, turiştii care s-au aflat în regiune în acel moment au fost încântaţi şi amuzaţi: plătiseră pentru clipă tropicală şi avuseseră, la pachet, în nici 24 de ore, şi iarnă şi vară, şi Tropicele şi Siberia… Nici că se putea mai bine!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *