Fun News

Italienii nu se sperie de recesiune: de Revelion, dau buzna pe Coasta de Azur

În fiecare an, de Revelion, un mare număr de italieni trece granița cu Franța, pentru a fi pe Coasta de Azur – cea mai cosmopolită zonă litorală a Mediteranei – în noaptea dintre ani. Dar parcă niciodată nu s-a întâmplat ca anul acesta. Unde mai pui că se pare că cei mai mulți s-au hotărât în ultima clipă, apelând la rezervări last minute.

Hotelierii nisoazi se așteptau să simtă acut măsurile de austeritate din Italia, sublinia Michel Tschann, președintele sindicatului hotelierilor din Nisa (organizație în care se regăsesc aproximativ 350 de hoteluri și restaurante de pe Coastă). Dacă anul trecut, de Revelion, maxim 80% din numărul de turiști au fost italieni, pe 30 decembrie italienii de pe Coasta de Azur ajunseseră deja să depășească un procent de 90%. Și încă se așteaptă să apară rezervări până și în ultima zi a anului.

Dacă în localitățile de la graniță până la Nisa Franța vorbește obsesiv italiana, în aceste zile, la numai câțiva zeci de kilometri distanță, la Cannes, doar 65-70% dintre locurile de cazare vor fi ocupate de italieni, cu acest prilej.

Oricum, pe autostrada dintre Monaco și St. Raphael e plin de turiști veniți din „patria spaghetelor”, încât impresia generală este că italienii, nemaiputând face față presiunilor din propria țară au dat bir cu fugiții. S-ar putea să existe însă și alte explicații, cred unii analiști francezi din turism. Ziua de 1 ianuarie căzând într-o duminică, perioada de vacanță este prea scurtă ca să-ți faci planuri pentru o plecare mai departe și atunci macaronarii au dat năvală la vecini!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *