Avizierul de vacanţe Ştiri de turism la zi

Statiunile balneare belgiene vor sa dea in judecata un site pentru prognoza meteo descurajanta

Statiunile balneare belgiene ameninta ca vor depune plangere penala impotriva unui cunoscut site de previziuni meteo, care a prognozat o vara instabila pe litoral si in acest fel ar descuraja turistii sa-si petreaca vacantele in aceste statiuni, anunta vineri mass-media belgiana, citata de AFP. Portalul meteobelgique.be, unul dintre cele mai accesate din tara, este acuzat ca a prezentat prognoze pentru urmatoarele trei luni, in timp ce majoritatea site-urilor de profil furnizeaza previziuni pentru perioade de maxim 10 zile. In plus, el prevede ca pe toata durata sezonului estival vremea va fi instabila, mai ales la sfarsitul lunii iulie si inceputul lunii august, dupa un inceput de vara ploios si putin insorit, ceea ce creeaza noi temeri ca pe litoralul belgian va fi o noua “vara blestemata”, la fel ca cea de anul trecut.
“Este foarte greu sa prevezi vremea pentru o perioada atat de lunga. Asadar de ce sa panicam oamenii?”, se plange Hoorens Geert, responsabil cu turismul pe litoralul belgian, cotidianului La Meuse. Aceste previziuni au determinat deja anularea unor rezervari, a declarat pentru televiziunea publica RTBV presedintele oficiului pentru turism din statiunea Knokke, Daniel Despiegelaer, marturisindu-si temerea ca pentru sectorul turistic belgian pierderile ar putea fi importante. El avertizeaza ca va studia impreuna cu alte statiuni balneare oportunitatea unei actiuni in justitie impotriva site-ului.
Respectivul portal se apara, afirmand ca furnizeaza numai “tendinte sezoniere”, iar acestea nu sunt “previziuni deterministe” ale vremii si sustine ca fiabilitatea previziunilor sale meteo este de 70% pentru prima luna si de 55-60% pentru urmatoarele doua luni.

Sursa: AGERPRES

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *