Promovate Stiri din turism

Turismul balnear – reuniune „la vârf”, în stațiunea Covasna

S-au dezvoltat în ultima vreme mai multe tipuri de… turism medical. Turismul stomatologic se numără printre acestea, iar România se află în top. În vreme ce Turcia sau Austria sunt într-o lungă listă a țărilor în care se călătorește pentru operații chirurgicale de mare complexitate. Cea mai veche formă de turism care ține de sănătate este însă cea a turismului balnear și la acesta ne vom referi în continuare.

Specialişti de renume în turismul balnear s-au reunit, pentru trei zile, în staţiunea Covasna, la cea de a XIV-a ediţie a Bursei şi a Forumului de Turism Balnear (19-21 septembrie), având girul Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR).

Evenimentul are loc în fiecare an în altă staţiune balneară, iar alegerea Covasnei a ţinut seama de resursele naturale de care dispune, mult apreciate în tratamentul bolilor cardiovasculare. Covasna este supranumită, de altfel, „Stațiunea celor 1000 de izvoare de sănătate”.

Era firesc să se întâmple așa – a declarat în debutul întâlnirii Gyero Jozef, primarul orașului Covasna, atâta vreme cât „turismul balnear reprezintă o componentă importantă în viața socială și economică a orașului Covasna”, edilul insitând asupra faptului că orașul-stațiune, recunoscut pentru „multiculturalitatea” sa este deschis oaspeților care vin atât din țară, cât și din străinătat. Binînțeles, „o stațiune balneară fără o bună infrastructură nici nu se poate închipui. De aceea, am făcut tot ce n-a stat în putință și am atras fonduri europene pentru reabilitarea infrastructurii stațiunii și vom continua în aceeași direcție, pentru a asigura dezvoltarea turismului balnear în oraș. Dar ne dorim să asigurăm și noi facilități de recreere. Între acestea, ne-am preocupat să asigurăm și funcționarea unei pârtii de schi, pentru a acoperi și perioada friguroasă a anului”, a mai spus Gyero Jozef.

În cadrul Forumului Balnear au avut loc prezentări şi dezbateri, precum şi un schimb de idei şi de bune practici între operatori din turismul balnear, atât din România, cât şi din străinătate.

……………………

Află mai mult despre potențialul balnear al României, stațiuni și terapii, tot ce trebuie să știi despre TURISMUL BALNEAR

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *