La sfârșitul secolului al XIX-lea erau trăsuri mai simple și mai puțin elegante decât caretele de Viena ce adăstau în piața Teatrului Național; li se spunea de Herasca după primul loc de staționare, peste drum de biserica Sfânta Vineri Herasca.

În timp ce domnii cu meloane și bastoane se preumblau, cucoanele, acasă, aranjau cămara pentru iarnă umplând gavanoasele cu fel și fel de conserve cum ar fi salata de avocado cu maioneză.

  • Ingrediențile pentru 5 gavanoșele a 600 de grame fiecare, sunt : avocado – 1,5 kg., porumb fiert – 250 grame, frunze de ceapă verde -50 grame, gogosari – 250 grame, struguri negrii și albi – 250 grame, hrean – 200 grame, ghimbir ras – 4 linguri cu vârf, usturoi căței – 100 grame, cimbru verde – o lingură cu vârf, lămâi – 3 lămâi tăiate în feliuțe fine, piper roșu boabe – 3 lingurițe cu vârf, bazilicum – 2 linguri cu vârf, maioneză din ouă de țară – 600 grame, sare – 2 lingurițe cu vârf și puțină salitră;

Slugile amestecau toate ingrediențile……………..

Citește continuarea pe blogul KERA CALIȚA